Annons

Helt klart en inflyttningsfest att minnas

Ny strand. Nytt tävlingsområde. Självklart så var Bladetsporten på plats när Mats Jönsson och Åhus Beachhandboll Festival bjöd på inflyttningsfest.
Sport • Publicerad 14 juli 2008

Inflyttningsfester är alltid ett kapitel för sig. Det kan bli rörigt. Snudd på stökigt. Men också trevligt. Och spännande. Frånsett kaoset med biljettinsläppet första dagen så har festivalen klarat inflyttningen på den nya Täppetstranden galant. God mat, lekfulla och spännande matcher och positiv stämning bland gästerna.

Allt detta för60 kronor. Okej, jag var själv skeptisk till införandet av en entréavgift men kan det minska buset så är det värt varenda krona.

Annons

Då är inte 60 kronor för tio dagar mycket att bråka om.

Det är två glassar på Tre Toppar.

En pizza.

En flaska solkräm.

Eller ett familjeinträde en dag på Kantarellenbadet.

När man bjuderin till strandparty så är man tacksam om man har vädergudarna på sin sida.

SMHI, med alla sina datorer, påstod att det inte skulle regna.

Det regnade lik förbannat.

Men barnen brydde sig inte. Visst blev bollen hal i blötan, visst kunde sanden kännas kladdig och kläderna tunga men barnen skrattade och dansade sick-sack mellan vattenpölarna.

Så länge regnet inte stoppar några matcher bryr de sig inte.

Annons

Det här är inte Båstad och Swedish Open.

Handboll på sand spelar man även om det regnar. Tävlingsbiten fungerar. Och den fungerar ruskigt bra, det har jag kunnat följa med egna ögon den här helgen. Frånsett ett kort uppehåll för åska i lördags morse så har det varit avkast på utsatt tid.

Inte fem minuter innan. Eller efter. Spelschemat följs till 100 procent. En prestation i sig.

I går gick jag självomkring och lekte Staffan Olsson. Grabben spelar i Åhus Handboll och jag fick vara med om åtta underbara timmar på stranden.

Tolvåriga killar som trivs i sanden. Det är skratt, jubel och segergester och jag var berusad av glädje. Jag kan verkligen rekommendera alla att stanna till någon timme, betrakta, lyssna och se när barnen leker i sanden. Det finns mod, glädje, tårar - och allt syns i sanden när spinkiga barnsben kämpar från tidig morgon till sen kväll.

Missade du av någon anledning inflyttningsfesten i helgen så deppa inte ihop.

Det är inte för sent.

Strandpartyt håller på hela den här veckan också.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons