Annons

”Henke” räddade julen för Celtic

John Hartson och Henrik Larsson såg till att Celtic skakade av sig de senaste dagarnas uppmärksammade julfest. Med varsitt mål fixade anfallskollegorna en 2–0-seger över Dundee.
Sport • Publicerad 23 december 2002
”Henke” Larsson botade Celtics baksmälla. Den svenske anfallsstjärnan gjorde ett mål när laget besegrade Dundee med 2–0. BILD: PRESSENS BILD
”Henke” Larsson botade Celtics baksmälla. Den svenske anfallsstjärnan gjorde ett mål när laget besegrade Dundee med 2–0. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Hartson satte 1–0 på cykelspark efter Larssons förarbete och tackade genom att i andra halvlek spela fram svensken till hans 20:e ligamål för säsongen. Segern var inte så säker som den kanske såg ut på pappret. Efter en halvtimmes spel, vid ställningen 0–0, fick gästerna en straffspark när Steve Lovell drogs ner av Bobo Balde. Dundeespelarna var väldigt oense om vem som skulle slå straffen, men Fabian Caballero knuffades bäst, argumenterade mest och lade upp bollen på straffpunkten. Skottet blev tamt, och Celticmålvakten Rab Douglas klarade. Henrik Larsson var ende svensk på planen, medan landslagsmålvakten Magnus Hedman fanns på bänken. Johan Mjällby – utpekad i bråket i samband spelarnas julfest – är på väg tillbaka efter skada och satt på läktaren. (TT)

FOTBOLL GLASGOW
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons