Annons

Henningsson: ”Konstigt att sitta på den här sidan”

Han var den siste att lämna VM-truppen. Men han är den förste som landslagsspelarna kramar om i Royal Arena.
IFK Kristianstads skadade försvarsklippa Philip Henningsson sitter bakom den svenska bänken och får ta emot spelarnas kärlek.
Publicerad 18 januari 2019
Philip Henningsson har varit på plats i Royal Arena för att stötta sina landslagskompisar.
Philip Henningsson har varit på plats i Royal Arena för att stötta sina landslagskompisar.Foto: Jan Ohlsson

Handboll/Köpenhamn

När de blågula spelarna sprang in i Royal Arena för att värma upp inför onsdagens möte med Qatar tog de flesta en sväng upp till den första bänkraden på läktaren. Där kramade om en supporter i blågul tröja, innan de sprang in på planen.

Annons

Men så var det heller ingen supporter i mängden. Det var Philip Henningsson, som själv skulle ha varit med i VM om han inte hade skadat foten i Skånederbyt mot Lugi 26 december.

– Det känns ju bra att träffa spelarna och krama om dom. Men det är ändå lite konstigt att sitta på den här sidan och inte kunna hjälpa till, säger Henningsson.

Det svenska spelet har från och till gått på kryckor. Men det är inget emot vad Henningsson gör. Efter fotoperationen hoppar han omkring på kryckor och får fortsätta göra det i ungefär fem veckor.

Gipset är sedan en vecka tillbaka utbytt mot en en ”stövel” i hårdplast.

– Vi får se när jag kan vara tillbaka, det här får ta den tid det tar. Jag stressar inte. Men förhoppningsvis kan jag göra comeback någon gång under vårens slutspel.

Matchen mot Qatar var den första som Henningsson har sett på plats. Annars har han noga följt Sveriges matcher på tv.

– När man nu inte kan vara med är det rätt gott som tidsfördriv att ha så mycket handboll att titta på. Tiden går lite fortare då.

Vad tycker du om Sverige så här långt?

– I stora stycken ser det bra ut. Sverige kan gå jättelångt, ja hela vägen och vinna turneringen. Men det kan också ta slut i mellanrundan. Som jag ser det finns det åtta nationer som skulle kunna vinna VM. Det är så otroligt små marginaler och det gäller att ha dagen just när det gäller.

Ska du resa med till Herning och följa fortsättningen på plats?

– Nej, så blir det nog inte. Jag behöver vara i närheten av IFK nu när träningarna är igång igen och dessutom är det rätt bökigt att hoppa runt på kryckor. Det är enklare att vara hemma, säger han.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons