Annons

Hett Skånederby väntar för IFK

Publicerad 19 oktober 2017
Foto: Bosse Nilsson
Foto: Bosse Nilsson

IFK Kristianstad åker till Lund för att spela hem två nya poäng i Handbollsligan.

Inför

Lugi–IFK

19.00

Vad: Handbollsligan.

Var: Sparbanken Skåne Arena.

När: Fredag.

Följ matchen: Liverapportering på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Stig-Tore Moen Nilsen brottas med sin stukade fot, som han åkte på mot Guif i tisdags. Norrmannen tränade inte med laget på torsdagen och han är ett osäkert kort till fredagens match.

Tränarkommentar

Ola Lindgren: "Det lär inte bli samma stora siffror som senast*. Det är ny match nu och den kan mycket väl ta ett helt annat håll. Till skillnad mot Guif i tisdags möter vi nu ett storvuxet och fysiskt lag och då får vi spela ett lite annat spel för att lösa det. Det har varit många matcher på sistone så det är väl inte jättepigga ben på spelarna, därför satt segern mot Guif skönt, segrar ger ju alltid energi".

*Senast IFK mötte Lugi var i den uppmärksammade "50-matchen" den 20 september, då vann IFK med hela 33–19 och tog sin 50:e raka seger mot svenskt motstånd i Kristianstad Arena.

Kungaligan

10: Stig-Tore Moen Nilsen, Leo Larsson. 9: Albin Lagergren. 5: Tim Sörensen, Helge Freiman. 4: Richard Kappelin. 3: Viktor Hallén, Philip Henningsson. 2: Arnar Freyr Arnarsson. 1: Gunnar Steinn Jónsson, Olafur Gudmundsson, Mario Lipovac.

Schemat

Fredag: Redbergslid–Skövde (18.15), Ricoh–Malmö (18.30), Lugi–IFK (19), Guif–Alingsås (19), Ystad–Hammarby (19.30), Sävehof–Aranäs (19.45).

Tabellen

Se HÄR

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons