Annons

Historisk Curry hyllas: "En maskin"

Stephen Curry har skrivit amerikansk baskethistoria.
I nattens seger mot Atlanta blev Golden States storstjärna den äldsta spelaren i NBA någonsin att noteras för 50 poäng och 10 assist i en och samma match.
Basket • Publicerad 9 november 2021
Golden States Stephen Curry, till vänster, i matchen mot Atlanta.
Golden States Stephen Curry, till vänster, i matchen mot Atlanta.Foto: Jeff Chiu/AP

Med sina 33 år passerade Curry därmed legendaren Wilt Chamberlain som var 31 år när han 1968 nådde drömgränsen. Golden State-spelaren har dessutom gjort minst 50 poäng i samma match vid fyra tillfällen efter att ha fyllt 32 – och närmar sig därmed Michael Jordans rekordnotering på fem matcher.

I matchen mot Atlanta, som Golden State vann med 127–113, sjöng publiken hyllningsramsor riktade till Curry.

Annons

Efteråt stämde även tränaren Steve Kerr in i hyllningskören.

– Det här var en makalös insats av "Steph". Han var fantastisk. Jag vill säga att jag inte har sett något liknande tidigare, men jag har sett det i sju år så jag har sett liknande och det är fortfarande helt otroligt att få se det, säger han till ESPN.

Golden States fina säsongsinledning fortsätter därmed – San Francisco-laget toppar NBA efter nio segrar och en förlust så här långt. Och med en Stephen Curry i storform hoppas tränare Kerr att den trenden fortsätter.

– Jag tycker att han är i sitt livs form. De senaste åren anser jag att hans styrka och träning har nått nya höjder. Han är en maskin där ute. Han blir aldrig trött, utan kör på för fullt i båda riktningarna och det är fantastiskt att se honom.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons