Annons

Hjalmarsson lägger av – igen

Uppdraget är slutfört, HV71 är kvar i SHL – så nu kan hockeybacken Niklas Hjalmarsson lägga skridskorna på hyllan igen.
– Nu kan jag lämna tanken på att spela, säger han.
Ishockey • Publicerad 5 april 2023
Nu åker hjälmen av för gott för hockeybacken Niklas Hjalmarsson, som lägger av. Arkivbild.
Nu åker hjälmen av för gott för hockeybacken Niklas Hjalmarsson, som lägger av. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

35-åringen lade av redan våren 2021 då han lämnade NHL-laget Arizona. Men 1,5 år senare snörade han på sig skridskorna igen för att hjälpa HV71 i comebacksäsongen i SHL.

– Jag kunde inte hålla mig när jag flyttade hem och det var tufft för laget, säger Niklas Hjalmarsson i en videointervju på Jönköpingsklubbens webbplats.

Annons

Comebacken blev inte så lång som Hjalmarsson önskade. I slutet på januari åkte han på en hjärnskakning och har inte spelat mer under slutet av säsongen. HV71 klarade sig dock kvar i högsta hockeyserien.

– Det slutade ändå bra även om jag personligen hade önskat mer. Men det viktigaste var att laget kom över strecket. Nu kan jag gå vidare och lämna tanken på att spela. Men jag kommer kanske tillbaka i en annan roll i framtiden, säger Hjalmarsson som är sugen på att testa på att vara tränare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons