Annons

Hjärnskakningen stoppar Johansson

Göteborgs Catrine Johansson avslutar fotbollskarriären.
Orsaken: förra säsongens hjärnskakning.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2020
Catrine Johansson. Arkivbild.
Catrine Johansson. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Under en träning i februari i fjol ådrog sig Catrine Johansson, i damallsvenska Göteborg, hjärnskakningen som har plågat henne sedan dess.

Nu har skadan även tvingat 28-åringen att sluta spela på elitnivå.

Annons

– Jag hade en dialog med klubben hela tiden och ömsesidigt bestämde vi att det var bäst så här. Jag kunde inte komma tillbaka fullt ut och det håller inte på elitnivå, säger hon till Göteborgs-Posten.

– Det har varit ett tufft år och det fanns mycket rädsla att hamna i samma situation igen. Jag kunde inte känna att jag kunde gå in i varje duell och nicka och då blir det ingen glädje på planen, det blev mer rädsla.

Johansson kom till Göteborg 2007 och hann spela nästan 200 matcher för klubben.

Trots att hon inte längre kan vara en del av spelarna på planen, så är det klart att hon fortsätter vara en del av laget. Johansson blir lagledare under bortamatcherna och ska hjälpa till med materialbiten.

– Det känns skönt att jag är kvar. Det blir inte så abrupt slut. Jag saknar ändå omklädningssnacket och vara en del av en grupp så det betyder mycket att jag fortfarande får vara en del av det, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons