Annons

Hockeyallsvenskan kritiskt mot förbundet

Ishockey • Publicerad 12 juni 2020
Karlskrona tvångsdegraderas på grund av likviditetsbrist. Arkivbild.
Karlskrona tvångsdegraderas på grund av likviditetsbrist. Arkivbild.Foto: Claus Meyer/TT

Karlskrona beviljas inte licens för att spela i hockeyallsvenskan och tvångsdegraderas. Det har rört upp känslor inom ligan.

I ett öppet brev går ligan till attack mot Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Annons

"Hade klubben inte tvingats av Svenska Ishockeyförbundet att bygga om sin arena inför säsongen 2016/2017, för att klara det för tidpunkten gällande licensreglemente för spel i SHL, hade klubben i dag kunnat uppvisa ett eget kapital på cirka 5 MSEK", skriver hockeyallsvenskan på sin hemsida och fortsätter:

"Är det så här vi utvecklar svensk hockey? Är det så här vi skapar engagemang och framtidstro i den svenska hockeyrörelsen?".

Orsaken till degraderingen är akut likviditetsbrist. Klubben har skulder på sammanlagt 9,9 miljoner kronor och nekades sin rekonstruktionsplan vid tingsrätten den 1 juni. Karlskrona har överklagat domen till förbundets appellationsnämnd.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons