Hon gjorde en "Foppa-straff" på NHL-stjärnan

Bland mängder av NHL-stjärnor var det Sarah Nurse som stal showen i samband med hockeyligans All star-helg.
Hockey • Publicerad 4 februari 2023
Kanadensiskan Sarah Nurse i samband med sin "Foppa-straff" i anslutning till All Star-helgen i Florida.
Kanadensiskan Sarah Nurse i samband med sin "Foppa-straff" i anslutning till All Star-helgen i Florida.Foto: Marta Lavandier/AP/TT

Den tidigare OS-guldmedaljören för Kanada överlistade New York Rangers-målvakten Igor Sjestiorkin med en "Foppa-straff", det vill säga en likadan fint som Peter Forsberg använde sig av i OS-finalen i Lillehammer 1994 och även Kent Nilsson lyckades med ett par år tidigare.

Även om straffen nu inte avgjorde en OS-final betonade Sarah Nurse vilken betydelse det har för damhockeyn att få synas i sådana här sammanhang:

– Vi har jättekul men jag är också superglad över att få representera damhockeyn och få vara på samma is som några av de herrspelarna i världen. Det här ger uppmärksamhet åt vår idrott. Här är de bästa spelarna i världen, oavsett om det är kvinnor eller män, sade hon.

Straffen lades i samband med ett av de tävlingsmoment som inramar All star-helgen förutom den traditionella matchen. I en annan deltävling, "hårdast skott", vann svensken Elias Pettersson till vardags i Vancouver med ett slagskott på motsvarande 166 kilometer i timmen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.