Annons

Hovrätten sänker straffet för fotbollsdomaren

Hovrätten för Västra Sverige sänker straffet för fotbollsdomaren på elitnivå till fyra års fängelse. I tingsrätten dömdes han till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grova bedrägerier.
Brott • Publicerad 5 mars 2021
Hovrätten fastställer straffet mot den fotbollsdomare på elitnivå som av tingsrätten dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grova bedrägerier.Arkivbild.
Hovrätten fastställer straffet mot den fotbollsdomare på elitnivå som av tingsrätten dömdes till fyra och ett halvt års fängelse för bland annat grova bedrägerier.Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Den tidigare fotbollsdomaren hade överklagat tingsrättens dom. Han accepterar att han döms för bedrägeri men ville att hovrätten skulle sänka straffet. Och Hovrätten går delvis på hans linje, Men hans advokat är ändå inte nöjd.

– Det är inte tillräckligt. Jag anser att straffvärdet för det som min huvudman gjort sig skyldig till inte överstiger 3,5 år fängelse. Med vissa förmildrande omständigheter borde straffet ha satts till tre år, säger advokat Allan Stutzinsky.

Förlorat sitt jobb

Annons

Men Hovrätten avvisar att det skulle påverka straffet att domaren förlorat sitt jobb och dömts till stora skadestånd.

– Det är märkligt. Försörjningsmöjligheten i framtiden ska påverka straffmätningen, säger Stutzinsky.

Fotbollsdomaren och advokaten ska nu se över domen. De har ännu inte fattat beslut om de ska överklaga domen vidare.

Greps i september

Fotbollsdomaren greps och häktades i september. Han har erkänt att han utsatt flera företag för bedrägeri, men anser inte att brottet ska betraktas som grovt.

Domaren är också aktuell i en brottsutredning om spelfusk, där han misstänks ha spelat på fotbollsmatcher som han själv dömt och kunnat påverka. Han har tidigare dömt fotboll på toppnivå såväl i Sverige som utomlands. I december stängde Svenska fotbollförbundet av domaren i 15 månader för otillåten vadhållning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons