Hurtig målskytt mot Lyon när Juve föll sent

Lyon tog ett grepp i dubbelmötet mot Juventus i Champions League-sextondelen och vann med 3–2. Detta trots att Lina Hurtig gav Juventus ledningen redan efter en kvart.
Fotboll • Publicerad 9 december 2020
Sveriges Lina Hurtig jublar med Pauline Hammarlund under EM-kvalet mellan Sverige och Lettland på Gamla Ullevi. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det regerande mästarlaget i Champions League, Lyon, fick en tuff start på sextondelsfinalen mot Juventus. Den italienska jätten tog ledningen genom Lina Hurtig efter en kvart, och chockade fransyskorna.

Franska storstjärnan Wendie Renard satte 1–1 på straff strax därpå, men ett självmål från Lyon gjorde att Juventus hade ledningen i halvtid.

En skräll var nära, men som så ofta förut växlade Lyon upp rejält. Kvitteringen kom genom Melvine Malard i minut 68, och med två minuter kvar av ordinarie tid kom också 3–2-målet från japanskan Saki Kumagai.

Linda Sembrant spelade hela matchen för Juventus. Lina Hurtig blev utbytt i minut 84.

Chelsea, med både Jonna Andersson och Magdalena Eriksson i startelvan, tog en komfortabel 5–0-vinst borta mot Benfica. Andersson spelade en halvlek och Eriksson hela matchen. Bland annat danskan Pernille Harder blev målskytt för Londonlaget.

Wolfsburg vann enkelt borta mot serbiska Subotica. Fridolina Rolfö började matchen på bänken, och fick hoppa in med en kvart kvar. Tyskorna vann med 5–0.