Annons

HV:s kris djupare efter förlust mot Frölunda

När HV71 till slut hittade målet var det för sent.
1–3 hemma mot Frölunda fördjupar smålänningarnas kris på jumboplatsen i SHL.
Ishockey • Publicerad 9 mars 2021
Stefan Elliott gjorde Frölundas 1–0-mål.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det spelades ishockey i drygt 56 minuter i Jönköping innan HV71, genom Jordan Murray, lyckades spräcka Frölundamålvakten Johan Mattssons nolla.

Det var så dags då.

Annons

Frölunda ledde i det läget redan med 3–0 – efter mål av Stefan Elliott, Christoffer Ehn och Mats Rosseli Olsen – och kunde sedan hålla undan när HV bjöd på en liten dödsryckning i försöket att komma ännu närmare under slutminuterna.

– Det trycket skulle vi ha börjat med i första perioden, såklart. Jag hade förväntat mig att vi skulle vara lite mer desperata från start, säger HV-tränaren Stephan "Lillis" Lundh till C More.

HV är kvar på sistaplatsen och risken för att laget tvingas försöka kvala sig kvar i högsta serien är alltmer överhängande.

– Det är sex matcher kvar, oavsett vad som händer så... allt bra vi kan göra kan vi ta med oss, säger Lundh.

För Frölunda var trepoängaren viktig. Göteborgarna ligger på sjätte plats, den sista som ger en direktplats i kvartsfinal, med fem matcher kvar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons