HV71 allt närmare nedflyttning

Det blev 2–1 i de tre första matcherna i nedflyttningskvalet. Kunde det då bli något annat resultat i den fjärde matchen mellan HV71 och Brynäs?
Ja, det kunde det. Brynäs vann borta med 4–1 vilket gör att HV71 bara är en match från nedflyttning.
Ishockey • Publicerad 15 april 2021
Brynäs Oula Palve firar 4–0-målet medan HV71-spelarna deppar.
Brynäs Oula Palve firar 4–0-målet medan HV71-spelarna deppar.Foto: Mikael Fritzon/TT

Brynäs leder kvalserien med 3–1 i matcher i bäst av sju och är bara en match ifrån att säkra SHL-spel till hösten.

– Vi får inte glömma att det är i bäst av sju. Vi tar den här segern och går vidare. Det är lång väg att vandra, säger Brynäs Johan Alcén till C More.

– Vi har sagt från början att det kommer att bli en krokig väg, för HV är ett otroligt bra lag.

Men det såg onekligen bra ut på torsdagskvällen då Brynäs framför allt spelade ett väldigt bra försvarsspel och tryckte ut HV71 mot sargerna.

– Ibland är det inte svårare än att en grupp av människor spelar tillsammans. Vi fick en bra resa och fick både ettan och tvåan, säger Alcén om de första målen.

"Den satt bra"

Båda lagen började den fjärde matchen i ett intensivt tempo och med hårt fysiskt spel. Med fem minuter kvar av första perioden fick Brynäs pucken i mål, men det dömdes bort. I stället gjorde man ett regelrätt mål bara en dryg minut senare genom Simon Bertilsson.

– Anton skulle passa Emil, men missade och pucken kom till mig. Det blev ju bra, säger Bertilsson till C More om målet.

Daniel Mannberg ökade på till 2–0 i början av andra perioden då Brynäs snodde pucken av HV71 i mittzonen och Mannberg stack iväg med pucken.

– Jag tänkte en halv sekund och så sköt jag, den satt bra, säger Mannberg.

Bortdömt mål

I tredje perioden kunde kanske vändningen ha kommit men Filip Sandbergs styrning på Didrik Strömbergs skott dömdes efter videogranskning bort för hög klubba.

I stället kunde Brynäs utöka till 3–0 två minuter senare, målskytt Johan Alcén. Och Oula Palve satte 4–0 i tom bur med 3.34 kvar.

HV71:s Anton Wedin lyckades till slut få hål på Samuel Ersson i Brynäsmålet, men närmare än till 1–4 kom inte Jönköpingslaget.

– De tar kommandot och får utdelning lite för lätt på första målet. Även de andra målen är slarv. Och vi är för klena framåt, är HV-tränaren Stephan Lundhs analys i C More.

På söndag spelas den femte matchen i nedflyttningskvalet.