Annons

HVB-02 – en pigg nykomling

Damfotbollen jobbar ofta i motvind. I Göinge har man gjort sitt för att hålla damfotbollen vid liv. Hjärsås/Värestorp,Bjärlöv, Hanaskog bildade HVB-02. Nu är debutåret avklarat.
Sport • Publicerad 26 december 2002
Tjejerna hade huvudrollen när innefotbollen fortsatte på annandagen. Djurröds målvakt gjorde vad hon kunde, men det blev debuterande HVB-02 som vann matchen. I nästa omgång blir det tuffare. Där väntar storfavoriten Kristianstad/Wä.BILDER: TOMMY SVENSSON
Tjejerna hade huvudrollen när innefotbollen fortsatte på annandagen. Djurröds målvakt gjorde vad hon kunde, men det blev debuterande HVB-02 som vann matchen. I nästa omgång blir det tuffare. Där väntar storfavoriten Kristianstad/Wä.BILDER: TOMMY SVENSSONFoto: 

Året som gick spelade den nya klubben i damfemman B. Det slutade med en mittenplacering.

– Vi hade som målsättning att ta en match i taget den här säsongen, säger tränare Linda Nilsson, och levererar klyschornas klyscha.

Annons

Och enligt Linda Nilsson gick det över förväntan.

– Det tycker jag, med tanke på att flera av tjejerna aldrig spelat elvamannafotboll så var den mittenplaceringen vi tog en positiv överraskning, menar Linda. Igår gjorde så laget debut i Alliansen. Och sargen var en ny bekantskap för det unga laget, som numera bär namnet HVB-02.

– Tjejerna behärskade väl inte sargen fullt ut, men det är väl inte så konstigt. Det blir nog bättre i nästa match.

Och det är nog bäst det. I nästa match väntar nämligen turneringens största favorit alla kategorier – Kristianstad/Wä.

– Det blir tufft, men vi ska kämpa och göra vad vi kan. Dom kan ha en dålig dag och vi kan ha en bra, då kan allt hända, menar Linda och vi kan ana en gnutta förhoppning inombords.

Skulle HVB-02 slå ut K/W skulle nog det klassas som största skrällen i historien.

I matchen mot Djurröd hade laget inga större problem att kamma hem victorian. Även om spelet inte stämde till hundra så kunde man ändå besegra ett blekt Djurröd. HVB-02 består av spelare som är födda 84–86 och den ungdomliga entusiasmen gick inte att ta miste på.

Och vi hittade dessutom två guldkorn i det unga laget. Giftige anfallaren Sanna Andersson visade att hon hade näsa för mål och hade mycket boll i sig. Sanna gjorde tre mål och fick pris som matchens bästa spelare. Men den som imponerade mest var ändå 17-åriga målvakten Petronella Olofsson. Hon gjorde ett par bra räddningar men det man fastnade för var hennes spelförståelse och blick för spelet. Petronella styrde där bak och slog ett par riktigt fina mackor till sina lagkamrater. En modern målvakt med andra ord. Målvakter som är bra med fötterna växer inte på träd precis.

Linda Nilsson ger oss förklaringen.

– Petronella har tidigare spelat ute men stod i mål under hela förra säsongen. Hon är mycket duktig, både som målvakt och passningsspelare, säger Linda.

Annons

Utomhus är det inte lika lätt att som målvakt briljera med fötterna – inomhus är det desto lättare att visa upp det registret. Och det tillfället bommade verkligen inte Petronella.

Mot Kristianstad/Wä lär tempot vara betydligt högre än mot Djurröd. Får se hur Petronella och hennes lagkompisar hanterar det.

Marcus Nilsson

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons