Annons

Idrotten fick 500 miljoner – RF vill att barn- och ungdomsidrotten ska prioriteras

Idrott • Publicerad 1 april 2020
Barn- och ungdomsidrott ska prioriteras när regeringens stödpengar ska fördelas.
Barn- och ungdomsidrott ska prioriteras när regeringens stödpengar ska fördelas.Foto: Grøtt Vegard Wivestad/NTB Scanpix/TT

Riksidrottsförbundet (RF) har inlett arbetet med att fördela de 500 miljoner kronorna som idrottsrörelsen tilldelats av regeringen på grund av coronakrisen.

I ett pressmeddelande skriver RF att kostnader och förlorade intäkter som rör verksamheter och evenemang för barn och ungdomars idrott "föreslås prioriteras".

Annons

"Det handlar om att värna om föreningslivets fortlevnad. Vi är tacksamma för det förtroende som regeringen ger oss i att avgöra vad som är bäst för föreningsidrotten i denna svåra tid. Vi ser även hur kommunerna ställer upp för att hjälpa föreningslivet", säger RF:s ordförande Björn Eriksson.

Pengarna som regeringen har gett i ett stödpaket till idrottsrörelsen ska täcka idrottens inkomstbortfall under mars och april. Björn Eriksson har tidigare flaggat för att mer pengar kan komma att behövas om krisen blir utdragen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons