Annons

IFK besegrade Hästö

IFK Kristianstad vann lördagens träningsmatch mot Hästö med 35–22 (17–10). "Jag är nöjd, men det finns ändå mycket som vi måste bli bättre på", säger IFK-tränaren Kenneth Andersson.
Sport • Publicerad 15 augusti 2009
Foto: 

Vinst med 13 bollar mot ett decimerat Hästö gav en del tummen-upp-svar för Kenneth.

– Vårt nya 3-2-1-försvar är bättre än under träningsturneringen förra helgen. Men det tar tid att spela ihop och vi har bara tränat på det en två-tre veckor så här långt, säger Kenneth.

Annons

Ett kollektivt fighting-spirit, tålamod i anfallsspelet och förmågan att hitta fokus efter en svacka var andra saker i IFK:s spel som Kenneth var belåten med.

– Det ska väl påpekas att Hästös försvar inte höll någon högre klass emellanåt och i många fall k-u-n-d-e vi gjort skitmål, men grabbarna väljer i stället att göra rätt saker så att vi får ut mer av vårt anfallsspel och våra kombinationer. IFK började matchen oerhört fokuserat och visade Hästö direkt att de skulle få en tuff eftermiddag i Idrottshallen.

Det tog Hästö över sex minuter att få hål på Jesper Larsson och hade det inte varit för en svacka efter dryga kvarten så hade halvtidsledningen varit större än 17–10.

Kenneth klagade på passivitet i försvaret från bänken och ibland sjönk försvaret för långt ner och tappade i rörelse och aggressivitet.

– Men efter timeouten fick grabbarna fart igen och det är jag nöjd med, säger Kenneth, som var mindre nöjd med svackan i första halvlek samt en del risiga ingripanden i andra halvlek.

– De höga inspelen som gav oss fyra kontringar i nacken är onödiga. Sen har vi en del dåliga hemspringningar i slutet och det känns också onödigt, det finns ingen anledning att agera så när vi är vassare än dom både mentalt och fysiskt.

Kristian Friis bytte av Jesper Larsson efter halvtidsvilan och även om Friis gjorde en del vassa räddningar så kom han inte riktigt upp i samma klass som "Jeppe".

Av utespelarna utmärkte sig niomålsskytten Markus Olsson, som stod för en del grymma satsningar, Johan Jepson – lika härligt "galen" som alltid – samt nye norrmannen Erik Dokka Haug, som med sin inställning, sin rörelse och sin aktivitet i både försvar och anfall kommer få många IFK-fans att dra på mungiporna i höst. Till sist kan vi notera att mittsexan Andreas Andersson, som i våras sa att han skulle ta en timeout från handbollen, gjorde comeback i laget.

En comeback som enligt "Andy" är permanent.

– Jag ska träna på så mycket det går och jag är sugen på handboll igen. Kenneth vet ju också att jag kan IFK:s spel så det är inte så svårt att komma in i det igen, säger "Andy".

Annons

Kenneth Andersson om "Andys" comeback:

– Roligt att han är tilbaka. Han är en resurs för laget och en bra kille som tillför mycket både på och utanför plan.

Även Niklas Abrahamsson har börjat träna så smått igen och kommer med största sannolikhet att spela med IF i tvåan och fungera som back-up till A-lagsspelarna.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons