Annons

IFK blev överkört av Pick Szeged

IFK Kristianstad hade inget att hämta mot Pick Szeged. Ungrarna körde över svenskarna; 21-29 (12-15).
Handboll/Kristianstad • Publicerad 19 november 2016
IFK:s tränarduo; Ola Lindgren och Jesper Larsson. Foto: Bosse Nilsson
IFK:s tränarduo; Ola Lindgren och Jesper Larsson. Foto: Bosse Nilsson

Det började bra. Onsdagens succéman från mötet med Lugi, åttamålsskytten Stig-Tore Moen Nilsen, bombade in tre mål när IFK gick upp till 3-2.

Sedan kom fyra raka bortamål till 3-6.

Annons

Några minuter senare kom fyra raka bortamål - igen.

5-7 blev till 5-11 och Ola Lindgren fick ta sin andra timeout i matchen redan efter 19.32.

Då hade Nebojsa Simic fått lämna över till Leo Larsson minuten före, efter att målvakten inte alls fått tag på bollarna i matchinledningen.

Två raka hemmamål gav ändå visst hopp, 9-14 blev till 11-14 och halvtidsresultatet 12-15, där IFK:s lagkapten Olafur Gudmundsson fick in det sista målet via frikast med 30.00 på klockan.

Islänningen vek sig runt muren och lyckades få in bollen på ett imponerande sätt bakom Marin Sego i bortakassen.

Avståndet växte tidigt från 14–16 till 14–19 och femmålsunderläget fortsatte; 15–20 och 16–21. Då fick Neboja Simic chansen igen i kassen.

Även om några räddningar kom var det för slarvigt framåt, eller så storspelade Sego. 18-22 blev till 18-27 med fyra minuter kvar av matchen.

Matchen slutade 21-29 inför de 4 419 åskådarna i Kristianstad Arena.

– Det var tomt i tanken, inget tryck alls. Kanske spelade det in att det var vår fjärde match på de elva senaste dagarna, det är en tuff period för oss utan andningshål, men jag är lite besviken ändå. Vi vill sälja oss dyrare än så här. Men vi hade väl inte den mentala tuffheten efter urladdningen mot Lugi (i onsdags). Vi såg trötta ut och de sköt sönder oss, konstaterade IFK-tränaren Ola Lindgren.

IFK har nu förlorat alla fem mötena med Pick Szeged i de europeiska cuperna de senaste åren.

Annons

– De har ett fantastiskt lag och tränaren Carlos Pastor har ju gjort ett bra jobb med så många nya spelare (elva) inför säsongen. Vi förlorade man mot man-duellerna så vi kunde inte kontra på dem, hade problem med deras 5-1-försvar i första halvlek och var inte tillräckligt starka i defensiven, fortsatte Lindgren.

IFK-målvakten Leo Larsson:

– Vi kom inte alls upp i nivå, Pick var jäkligt bra men vi var ju inte på plats. Vi måste ha in mer energi i brasan för att chocka dem. För spelarna i Pick är ju rutinerade och vet vad de håller på med, de gjorde en bra match.

Carlos Pastor höll förstås med:

– En väldigt bra vinst i en svår bortamatch. Men vi kontrollerar matchen bra och det är ju enklare när vi har fem mål upp i den andra halvleken.

Hans spelare Pedro Rodriguez, tvåmålsskytt i matchen, sa så här:

– En väldigt bra match, där vi är koncentrerade i 60 minuter. Det var nyckeln till segern, att vi behöll fokus.

Kvällens andra match i grupp B, Meshov Brest-Celje, slutade 29-29 (14-15), en dramatisk match där bortalaget i större delen av den andra halvleken hade ledningen. Brest kom tillbaka på slutet men lyckades alltså inte vinna, till IFK Kristianstads stora förtret.

Celje har nu fyra poäng att jämföra med IFK:s tre; slovenerna petade därmed ned skåningarna från sjätteplatsen som innebär åttondelsfinal till våren.

– Och det är ju här på hemmaplan som vi kanske måste ta poäng, jag trodde att vi hade en liten chans inför matchen mot Pick. Jag tror att det krävs totalt sju poäng för att nå sjätteplatsen. Brest hemma blir ju en måstematch, vad har vi sen? Rhein-Neckar Löwen hemma (i februari) och Kielce (i mars)... det är inte jättemånga chanser vi har på oss att ta poäng när man räknar på det, sa Ola Lindgren.

Annons

På söndag (27/11) kan avståndet till slovenerna ha vuxit till tre poäng, om IFK förlorar borta mot Pick Szeged samtidigt som Celje vinner hemma mot Brest.

För IFK:s del då? Ja, på tisdag väntar Eskilstuna Guif hemma i Handbollsligan, sedan en returmatch mot Pick Szeged i Ungern på lördag den 26 november, följt av vitryska Meshkov Brest på hemmaplan den 30 november.

– Vi får tagga upp oss. Det är ju ändå så här vi vill ha det, ett spelschema med många matcher, även om hösten har varit jättetuff, sa Lindgren.

Se Olafur Gudmundssons avslutande mål i den första halvleken här under...

<blockquote class="twitter-video" data-lang="sv"><p lang="en" dir="ltr">MUST SEE: <a href="https://twitter.com/IFKKristianstad">@IFKKristianstad</a> Olafur Gudmundsson finds his way through the <a href="https://twitter.com/pickhandball">@pickhandball</a> wall in a seemingly desperate free throw <a href="https://twitter.com/hashtag/veluxehfcl?src=hash">#veluxehfcl</a> <a href="https://t.co/X68LEXw0Gp">pic.twitter.com/X68LEXw0Gp</a></p>&mdash; EHF Champions League (@ehfcl) <a href="https://twitter.com/ehfcl/status/800041945062064128">19 november 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Arnar Freyr Arnarsson testar skott på storspelande målvakten Marin Sego. Foto: Carl-Johan Liljedahl
Arnar Freyr Arnarsson testar skott på storspelande målvakten Marin Sego. Foto: Carl-Johan Liljedahl
Fakta

Champions League

26/11: Pick Szeged–IFK.

30/11: IFK–Meshkov Brest.

8-12/2: Celje–IFK.

15-19/2: IFK–Rhein-Neckar Löwen.

22-26/2: Zagreb–IFK.

1-5/3: IFK–Kielce.

8-12/3: Vardar–IFK.

Handboll, Champions League

IFK Kristianstad–Pick Szeged 21-29 (12-15)

IFK: Olafur Gudmundsson 5, Stig-Tore Moen Nilsen 4, Arnar Freyr Arnarsson 4, Philip Henningsson 2, Tim Sörensen 2, Jerry Tollbring 2 (2), Gunnar Steinn Jonsson, Viktor Hallén.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons