Annons

IFK Kristianstad inleder Handbollsligan i arenan

IFK Kristianstad fick som de ville.Laget inleder Handbollsligan tidigare än vad ursprungsschemat visade.Premiären blir mot HIF Karlskrona i början av september.– Det har varit en del pusslande, säger IFK:s klubbchef Nikolas Larsson.
Handboll/kristianstad • Publicerad 26 juni 2017
IFK inleder Handbollsligan mot HIF Karlskrona i början av september. Foto: Tommy Svensson
IFK inleder Handbollsligan mot HIF Karlskrona i början av september. Foto: Tommy Svensson

Ni känner till fallet. Schemat för Handbollsligan blir komprimerat den kommande säsongen. Finalen spelas på Kristi Himmelsfärds dag torsdagen den 10 maj 2018, att jämföra med 27 maj i år. Och eftersom IFK Kristianstad ska ut och spela i Champions League igen så blir det ett rejält pusslande för att få ett drägligt matchschema.

När det officiella schemat släpptes i mitten av juni var planen att IFK skulle inleda Handbollsligan med att möta Ystads IF på bortaplan i ett häftigt Skånederby lördagen den 9 september.

Annons

Men IFK var tidigt ute och flaggade för förändringar.

– Det officiella matchprogrammet säger Ystad, men vi vill ha en match före detta. Schemat blir helt ohållbart annars, sa IFK:s sportchef Jesper Larsson till Bladetsporten då och syftade på det dubbla matchandet med Champions League-matcher jämsides med spel i Handbollsligan.

Nu har IFK Kristianstad fått sin vilja igenom. Handbollsligan rivstartar fredagen den 1 september (kan bli 2 september) med mötet mellan IFK Kristianstad och HIF Karlskrona.

– Det har varit en del pusslande och det kan fortfarande bli en del ändringar, säger IFK Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson.

Klart är också att IFK spelar försäsongsturneringen Kanjiza Cup i Serbien 25-27 augusti, vilket också blir genrepet inför Karlskrona-matchen. Lag som ungerska Pick Szeged, Nexe från Kroatien och slovenska Gorenje Valenje är med i cupen.

– Jag har nyligen bekräftat vårt deltagande i cupen, vi är garanterade tre matcher, säger Larsson.

Se hela IFK:s spelschema Handbollsligan här.

Fakta

Handbollsligan

Här är IFK Kristianstads fem första matcher i Handbollsligan 2017/2018: 1 september: IFK Kristianstad–HIF Karlskrona. 9 september: Ystads IF–IFK Kristianstad. 11 september: IFK Kristianstad–OV Helsingborg. 21 september: IFK Kristianstad–Lugi HF. 2 oktober: HK Malmö–IFK Kristianstad.

Fakta

IFK:s schema inför seriepremiären

17 juli: IFK återsamlas och börjar den kollektiva träningen.

21-22 juli: Deltar i elitklassen i Åhus Beachhandboll med två lag.

24 juli: IFK möter Flensburg i Kristianstad Arena.

1 augusti: IFK till Danmark för dubbelmöte med GOG, ett A+B-lag.

8/9-13 augusti: IFK åker till Tyskland och spelar Heide-Cup. Fyra matcher väntar, klart är att IFK möter ett regionalt lag (10 augusti) och HSG Wetzlar (11 augusti).

25-27 augusti: Kanjiza Cup i Serbien. Klara lag till den turneringen är Nexe, Gorenje Valenje och Pick Szeged.

1 eller 2 september: Premiär i Handbollsligan mot HIF Karlskrona.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons