GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

IFK intresserade av svensk mittsexa från Danmark

Silly Season-karusellen är i full gång i IFK Kristianstad. Enligt uppgifter till Bladetsporten är man i kontakt med Sönderjyskes svenska mittsexa Adam Nyfjäll inför nästa säsong.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 3 november 2017 • Uppdaterad 23 november 2017

Bladetsporten skrev i tisdags att IFK visat intresse för Sävehofs högernia Gzim Salihi. Nu kliver nästa namn in i bilden – en mittsexa som för närvarande imponerar i danska Sönderjyske.

Adam Nyfjäll kommer ursprungligen från Lysekil och har tidigare spelat i bland annat Redbergslid, Kärra och Kroppskultur. Via en tur till Norge (Viking Stavanger, Falk Horten och Haslum) gick han till Sönderjyske inför den förra säsongen. Under hösten har han gjort succé i den danska ligan, vilket gjort att IFK Kristianstad visat intresse.

– Det har gått fint, framför allt den här säsongen och det öppnar så klart för intresse. Men jag försöker fokusera på den här säsongen. Det är fortfarande tidigt och jag ser efter möjligheter. Jag kan egentligen inte säga mer än det, säger Adam Nyfjäll till Bladetsporten.

Han bekräftar också att det finns intresse från IFK.

Hur ser du på det intresset?

– Jag ser väl på det som att det är jättespännande. Nu vet jag inte hur du har hört det här, men det är klart att Kristianstad är en jättefin klubb. Men jag har fortfarande en arbetsgivare, per dags dato spelar jag fortfarande i Sönderjyske.

Adam Nyfjäll spelar för närvarande i danska Sönderjyske.
Adam Nyfjäll spelar för närvarande i danska Sönderjyske.Foto: soenderjyske.dk

Nyfjäll är i Sönderjyske lagkamrat med bland andra den förre IFK-spelaren Claus Kjeldgaard och svenskarna Mattias Thynell och Christoffer Fors. Hans kontrakt går ut efter den här säsongen och han är därför fri att gå till andra klubbar.

I IFK har Mario Lipovac utgående kontrakt, samtidigt som Arnar Freyr Arnarsson har en klausul som gör att även han kan lämna. En klausul som i så fall måste aktiveras senast i slutet av februari.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson om intresset för Adam Nyfjäll:

– Det är en spelare jag känner till i alla fall, men det är ingenting som är klart. Vi tittar brett även där. Vi har pratat med en del spelare, medan vi inte har pratat med andra, säger han.

IFK har sedan tidigare gjort klart med Tyresös lovande mittsexa Ludvig Jurmala Åström.

– Men man kan ju tänka sig att han behöver en liten stund för att komma in i det. Och vi vet inte hur det blir med de två mittsexorna som är kontrakterade nu. Arnar har en klausul, men det kan bli tajt att vänta in februari, vi vill ha besked tidigare än så, säger ”Jeppe”.

På lördagen möter IFK Kristianstad – utan nyförvärv – Champions League-mästaren Vardar.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.