Annons

IFK-kaptenen lyrisk efter värvningen: ”Extremt glad”

Olafur Gudmundsson har fått en nygammal lekkamrat.
Och IFK-kaptenen njöt när Markus Olsson presenterades.
– Det är en spelare på högsta nivå som vi får in i klubben och det är bara för oss att tacka, säger Olafur Gudmundsson.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 7 maj 2020
Olafur Gudmundsson hade all anledning att fira efter torsdagens avslöjande.
Olafur Gudmundsson hade all anledning att fira efter torsdagens avslöjande.Foto: Victor Lindstammer

Det var inte bara supportrar på plats när Markus Olsson presenterades inne på Ica Maxi. Vid sidan stod även IFK Kristianstads lagkapten Olafur Gudmundsson – och han njöt av dagens nyheter.

– Det är fantastiska nyheter och jag är extremt glad. Jag och Markus känner varandra bra sedan tidigare och det är en fantastisk kille både på och utanför planen, säger Olafur Gudmundsson.

Annons

Vad får ni in för spelare i Markus Olsson?

– Han har erfarenhet från utlandet, han har ett kraftfullt skott, han är spänstig och han är explosiv. Det är en spelare som kan bidra både framåt och bakåt och han vet hur klubben fungerar. Det är en spelare på högsta nivå som vi får in i klubben och det är bara för oss att tacka, säger Gudmundsson.

Olafur Gudmundsson har framför allt haft koll på Markus Olsson när han spelade i Danmark. De två senaste åren har han inte sett lika många matcher, men Gudmundsson och Olsson har haft kontakt.

– I Skjern var han otroligt bra och en toppskytt i hela Champions League. Franska ligan har jag lite sämre koll på, men vi pratade när vi skulle spela mot Montpellier.

Förra säsongen försvann både Emil Hansson (IFK Ystad) och Marc Canellas (Chartres) tidigt under säsongen.

Men till kommande säsong kliver IFK in i säsongen med en helt annan bredd på sin niometersuppställning i och med värvningarna av Johan Nilsson och Markus Olsson.

– Nu har vi bredden och kvalitén. Det gäller bara att vi kan hålla det över en hel säsong. Sen vet vi inte hur det kommer att se ut. Det kan bli ännu tightare i toppen och då är det bra att vi fått in både bredd och kvalitet.

Har besvikelsen lagt sig efter avslutet på den här säsongen?

– Man tar alla goda nyheter nu och man ska inte gnälla för mycket när det finns större problem i världen. Man tar det dag för dag och idag var en bra sådan när Markus blev klar. Det är klart att man längtar efter att få spela igen, men jag vill inte gnälla, säger Gudmundsson.

Här saknas innehåll

Per WiderbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons