Annons

IFK letar fördelar: Det gynnar oss

Efter straffparodin mot Pick Szeged är statistiken tydlig. Champions League-motståndarna får dubbelt så många straffar som IFK.Då får Ola Lindgren hoppas på andra fördelar.– Det är bra att det inte blir någon gryta, säger han apropå bytet av matcharena.
Handboll/Frankfurt • Publicerad 25 november 2015
Ola Lindgren. Foto: Bosse Nilsson
Ola Lindgren. Foto: Bosse Nilsson

Förlusten mot Pick Szeged stör fortfarande IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren. En match som visa sig bli avgörande i slutändan.

– Den grämer mig. Det hade stakat ut mycket av framtiden och hade kunnat bli viktig. Men så är det, vi kämpade på bra och jag kan inte vara för missnöjd, säger Lindgren.

Annons

Huvudfokus efter matchen låg på straffstatistiken som visade hela 9–0 till Pick Szegeds fördel. När Bladetsporten granskar straffstatistiken för alla IFK:s Champions League-matcher är statistiken talande. Motståndarlagen har fått dubbelt så många straffar som IFK.

– 9–0 är ovanligt snedfördelat. Sedan har motståndarna ibland ett lite annat spel där de ska ha fler straffar än oss, men hade det blivit 7–3 hade jag inte sagt något. 9–0... jag vet inte om det någonsin har hänt, säger Ola Lindgren.

Någon domarfördel lär IFK inte kunna räkna med på bortaplan mot Bundesligaledaren Rhein-Neckar Löwen. Däremot slipper man möta ett tufft motstånd från publiken. Spelplatsen är nämligen inte den ordinarie arenan i Mannheim där hemmapubliken trivs, utan den mer avlägsna Fraport Arena i Frankfurt.

Något som gör att Rhein-Neckar Löwen fruktar en rekordlåg publiksiffra.

– De trodde inte på mer än 2 500 åskådare, säger IFK:s klubbchef Nikolas Larsson.

Ola Lindgren, som har spelat i Fraport Arena ett flertal gånger, tror inte heller på någon publikfest.

– Det är en stor och fin arena, men jag tror inte att det blir något folk. De spelade hemma mot Berlin i tisdags och nu är det match sent en torsdagskväll.

Du är ju gammal profil här nere, lockar inte du något folk på egen hand?

– Haha, nej, det är nog ingen som kommer för att titta på en tränare. Men det kan nog vara bra för oss, att det inte blir någon gryta. Kanske är de lite slitna också, de har fått gå rätt hårt på sitt manskap och truppen är inte sådär jättebred.

Ni har en lång dag innan avkast 20.45. Vad gör du fram till dess?

Annons

– Jag ska titta på ett stort nytt lager som min gamla manager från Nordhorn-tiden har slagit upp här. De sysslar med logistik och har över 300 lastbilar. De hämtar mig klockan nio.

Och laget?

– Klockan nio är det några som inte har gått upp ännu. Frukosten är senarelagd till halv tio.

Vad är er chans mot Rhein-Neckar?

– Försvars- och kontringsspel. Det är det enda vi har, ler Ola lurigt.

Fakta

IFK:s straff- och utvisningsstatistik

IFK-Kolding, 33-26: 5-2 i utvisningar, 4-2 i straffar.

Barca-IFK, 34-32: 1-3 i utvisningar, 4-2 i straffar.

IFK-Vardar, 25-30: 3-4 i utvisningar, 4-5 i straffar.

Kielce-IFK, 35-27: 3-5 i utvisningar, 8-3 i straffar.

Montpellier-IFK, 30-26: 4-7 i utvisningar, 6-1 i straffar.

IFK-RNL, 32-29: 5-5 i utvisningar, 3-2 i straffar.

Pick Szeged-IFK, 35-28: 3-5 i utvisningar, 5-4 i straffar.

IFK-Pick Szeged, 32-34: 5-4 i utvisningar, 0-9 i straffar.

Totalt, IFK: 21 straffar, 38 utvisningar. Motståndarna: 42 straffar, 26 utvisningar.

Inför

Rhein-Neckar Löwen–IFK Kristianstad

20.45

När: Torsdag.

Var: Frabort Arena, Frankfurt med en publikkapacitet på 5 000.

Vad: Champions League, grupp B.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Christian O'Sullivan är kvar på hemmaplan och rehabtränar sitt opererade knä. Olafur Gudmundsson är inte spelklar ännu och är inte heller med i Tyskland. I övrigt är hela truppen tillgänglig.

Tränarsnack

Ola Lindgren, IFK: Vi fick gå hårt på spelare som Albin Lagergren och Iman Jamali senast, men man vill vinna matcher och vill samtidigt se att andra kliver fram och tar ansvar. Nu blir det nyttigt att vi får en spelare till i Olafur (Gudmundsson). Samtidigt har Rhein-Neckar gått hårt och slitit ganska tufft på sitt manskap.

Skytteligan

1) Mikkel Hansen, Paris SG, 65 mål. 2) Janko Bozovic, Metalurg, 58. 3) Christian Malmagro Viana, La Rioja, 56. 4) Andre Lindboe, Elverum, 54. 5) Dean Bombac, Pick Szeged, 53, Gabor Csaszar, Kadetten Schaffhausen, 53... 13) Kristian Björnsen, IFK Kristianstad, 48... 17) Iman Jamali, IFK, 47... 23) Jerry Tollbring, IFK, 41.

Omgången

Torsdag: Rhein-Neckar Löwen–IFK Kristianstad.

Lördag: Kielce–Vardar.

Söndag: KIF Kolding–Barcelona, Montpellier–Pick Szeged.

Tabellen

Se HÄR.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons