Annons

IFK välte den ungerska jätten

IFK Kristianstad gjorde en storartad match mot ungerska storlaget Veszprem och efter en lite knackig start kom IFK igång och efter halvtid bjöd på en högklassig handboll. IFK spelade som bäst när det gällde som mest i slutet och kunde vinna med 32–29 (14–15).
Handboll • Publicerad 10 november 2018
Olafur Gudmundsson gjorde sju mål och spelade en viktig roll i den andra halvleken.
Olafur Gudmundsson gjorde sju mål och spelade en viktig roll i den andra halvleken.Foto: Bosse Nilsson

IFK fick en jobbig start på matchen och hamnade som i många andra CL-matcher snabbt i ett klart underläge. Efter sex spelade minuter stod det 6–2 till Veszprem och då hade ändå det ungerska storlaget haft en tvåminutersutvisning i inledningen.

Veszprem hade 7–3 men då gjorde IFK tre raka mål fram till bara ett måls underläge. Men Veszprem skulle skaffa sig en ny fyramålsledning när man gick fram till ledning med 12–8.

Annons

Då gjorde IFK på nytt tre raka mål och sedan stod sig den differensen till pausvilan.

Richard Kappelin började tveksamt mellan stolparna medan Roland Mikler i Veszprems snabbt gjorde tre räddningar.

Framför allt var han ett spöke när IFK avslutade från linjen.

På fem linjeförsök i den första halvleken gjorde IFK bara ett mål. Marc Canellas miss när han smugit sig in på linjen var nästan svår att ta in då han drog bollen en och en halv meter över ribban.

Den andra halvleken bjöd sedan på högklassig underhållning där lagen turades om att vara i ledningen.

I slutet var det dock IFK som var både kyligast och bäst. Man skaffade sig en ledning med både två och tre mål och när Olafur Gudmundsson drog dit 29–26 nästan nerbrottad med 2.20 kvar kändes det som ett segermål.

Moens 30–27 med 1.25 kvar spädde bara på den känslan.

I slutet var det rena rock'n roll där lagen bytte mål och siffrorna stannade till slut vid 32–29.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons