IFK väntar på första segern

IFK Kristianstad väntar fortfarande på den första segern det här året. Det blev bara oavgjort 29-29 borta mot bottenlaget Uddevalla HK.
Sport • Publicerad 25 januari 2004

Det är lika bra att vi skriver det direkt.

Det var ingen bra handbollsmatch.

Stundtals var det ren parodi.

Först slängde Uddevalla bort bollen och i ren tacksamhet så gjorde IFK-spelarna det i nästa anfall.

Så såg det ut under långa stunder av matchen.

– Det här var verkligen inte roligt, suckar en förtvivlad IFK-tränare Dragan Mihailovic. Inte ens den dramatiska slutminuten kunde rädda matchens behållning.

Lagen hade följts åt hela andra halvlek och turats om att vara i ledning. Med minuten kvar var ställningen 28-28 och IFK tog time out.

En lyckad sådan skulle det visa sig.

Per Carlsson stänkte in sitt sjunde mål och gav IFK ledningen med 29-28.

Uddevalla hade 54 sekunder på sig att kvittera. Roger Börjesson som hade hoppat in i försvaret slog ner Mattias Wettervik och blev utvisad.

Med en man mer på plan utmanade sen Wettervik Mattias Jönsson och domarna blåste straff med 22 sekunder kvar att spela.

Uddevallas skyttekung Jonny Andreasson överlistade Ted Hermansson för fjärde gången från straffpunkten och det var kvitterat. Men IFK hade chansen att avgöra.

– Tanken var att vi skulle satsa från vänster. Thimmy Andersson såg Martin Hermansson springa in på linjen, men passningen blev för snäv. Det är små marginaler, säger Per Carlsson, som sen handlade blixtsnabbt och stoppade Uddevallaspelaren.

– Det är en ren reflex. Det är kanske inte så sportsligt, men det är värt två minuter.

På de tre sekunder som återstod kunde inte hemmalaget skapa något trots att man tagit ut målvakten och spelade sju utespelare mot fyra.

– Det var synd att Thimmys passning inte gick fram, Men vi var väl knappt värda mer än en poäng idag, säger Per Carlsson. IFK hade vid ett par tillfällen i den första halvleken chans att rycka ifrån ordentligt i målprotokollet.

Man ledde både med 6-3 och 13-10, men istället för att avgöra matchen, så slängde man bort boll efter boll och Uddevalla var ikapp igen.

Varför blir det så här?

– Jag vet inte. Kanske beror det på matchoträning. Thimmy Andersson var tillbaka efter sin skada och har inte spelat sen i mitten av december. Mattias Jönsson har också varit borta i några veckor, säger Dragan Mihailovic.

– Sen var inte ersättarna särskilt lyckade idag. Christian Olsson kom inte alls in i matchen.

Den riktiga glöden verkade saknas hos spelarna?

– Jag kan bara hålla med. Inställningen var väl inte den allra bästa. De gånger vi satsade gjorde vi mål.

– Men nu är det bara att titta framåt och förhoppningsvis ska det bli bättre mot Olympic/Viking nästa måndag.

Då kanske också Sasa Todosijevic är tillbaka.

– Han är viktig för vårt anfallsspel, det har inte minst matcherna efter jul visat, säger Dragan.

– Men vi kommer inte att chansa. Så länge skadan inte är helt läkt så spelar han inte...

Jonas Nilsson

Matchfakta

Uddevalla HK-IFK Kristianstad 29-29 (16-17)

Uddevalla:Jonny Andreasson 8 (4), Christian Andrén 4, Daniel Läckberg 4, Anders Karlsson 4, Ermin Nuhanovic 3, Robert Björk 2, Roger Olsson 2, Anders Bottenmark, Mattias Wettervik.

Kristianstad:Per Carlsson 7, Mattias Jönsson 6, Ola Pettersson 5, Martin Hermansson 4 (2), Tobias Fredriksson 3, Thimmy Andersson 2, Björn Lindbergh 2.

Utvisningar, Uddevalla:2x2 minuter. Kristianstad:4x2 minuter.

Domare:Carina Åström och Tony Östh, Alingsås. Var precis lika dåliga som matchen.