Annons

IFK lånar in SHE-målvakt till damlaget

IFK Kristianstads damlag kommer att spela i division II nästa säsong efter att ha varit fullkomligt överlägsna i årets division III-serie. Till nästa säsong har man även gjort klart med en ny målvakt, då IFK och Team Eslöv har kommit överens om en utlåning av SHE-målvakten Moa Sandell under säsongen 2018/2019.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 19 mars 2018
Moa Sandell
Moa SandellFoto: Skärmdump från IFK:s webbsida

Moa Sandell är född 1999 och har spelat SHE-handboll med Team Eslöv de två senaste säsongerna. Eslöv kom sist i årets SHE och det stod tidigt klart att laget skulle degraderas till allsvenskan.

Nu lånas Sandell ut till IFK Kristianstad, som den här säsongen utklassat allt motstånd i division III.

Annons

– Med två säsonger av SHE-handboll i ryggen hoppas jag på att kunna tillföra lite rutin till laget trots min unga ålder samtidigt som jag utvecklas i en ledande handbollsmiljö. Jag planerar att läsa på högskolan i Kristianstad och vill fortsätta att utvecklas som handbollsspelare. Därför valde jag IFK Kristianstad, som är en klubb som nu satsar på sina damer. Jag ser fram emot lagets resa till spel i högre divisioner, säger Moa Sandell till IFK Kristianstads webbsajt.

IFK:s damtränare Mattias Johansson säger så här om tillskottet till truppen:

– Jag har haft koll på Moa sedan hon var 12-13 år gammal och jag var tränare i Eslövs IK. Målvaktsposten har inte varit ett problem för oss under säsongen, snarare tvärtom. Men när möjligheten att låna Moa dök upp så kunde vi helt enkelt inte säga nej. Vi kommer ha det bra beställt på målvaktssidan nästa säsong och jag är säker på att det kommer bidra till att laget fortsätter utvecklas, säger Johansson till IFK:s webbsajt.

Moa Sandell är lillasyster till Ystads IF:s Lukas Sandell.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons