Annons

Ifö/Bromölla är i fritt fall

Löven faller – och Ifö/Bromölla med dem.
Fotboll/Hässleholm • Publicerad 4 oktober 2018
André Reinholdsson drar till på volley – men får nöja sig med en hörna. Skyttekungen har inte gjort mål sedan den 5 juli – och måltorkan är en förklaring till Bromöllas formsvacka.
André Reinholdsson drar till på volley – men får nöja sig med en hörna. Skyttekungen har inte gjort mål sedan den 5 juli – och måltorkan är en förklaring till Bromöllas formsvacka.Foto: Bosse Nilsson

0–1 mot IFK Hässleholm var femte raka matchen utan seger.

– Just nu känns det riktigt tungt, säger tränaren Hampus Lundquist.

Annons

Bottenlaget IFK Hässleholm vann med 1–0 – segermålet inprickat på matchens sista spark. Nathaniel Tongovula hittade fram med en perfekt passning till Mike Andrew som tog emot bollen och placerade in bollen utan chans för Kristian Önnervik i Bromöllas mål.

Jubel i hemmalägret.

Deppigt värre hos gästerna.

– Surt är bara förnamnet. Det är vårt inkast och vi har bollen under kontroll. Då ska vi inte behöva förlora matchen, säger Hampus Lundquist.

Att det var botten mot toppen avspeglade sig inte i spelet ute på plan. Faktum är att IFK Hässleholm vann första halvlek klart på poäng. Hemmalaget sårade gästerna med långa bollar på djupet och det var nära både två och tre gånger – men Kristian Önnervik fick se bollen passera precis utanför sina stolpar.

Ifö/Bromölla hade e-n målchans, och den kom i slutet av halvleken. Skyttekungen André Reinholdsson nöp till på volley innanför straffområdet – men fick nöja sig med en hörna.

Hampus Lundquist och hans Ifö/Bromölla har det tufft. Nykomlingen har nu fem raka utan seger.
Hampus Lundquist och hans Ifö/Bromölla har det tufft. Nykomlingen har nu fem raka utan seger.Foto: Bosse Nilsson

I andra halvlek öppnade matchen upp sig. Spelet böljade fram och tillbaka och det var tydligt att det var två lag som gick för tre poäng.

– Vi har våra lägen men vi blandar och ger alldeles för mycket. Vi har för dålig kvalité sista tredjedelen, samtidigt som IFK Hässleholm försvarar sig bra, analyserar Hampus Lundquist.

Skyttekungen André Reinholdsson är inne på samma linje.

– Hässleholm har gjort sin läxa. De faller av tidigt och det blir inga ytor kvar att spela på, säger 22-åringen, som inte har nätat sedan den 5 juli hemma mot Lindsdal.

Annons

– Vi är i en svacka, och kan absolut göra det bättre och då talar jag för hela laget. Men det är bara att jobba på så kommer det att vända.

Hampus Lundquist försvarar sin skyttekung.

– Jag tycker att André gör en bra match. Det är bara att jobba på så kommer det att lossna. Det är jag övertygad om.

Två matcher återstår av säsongen. Asarum hemma på Strandängen och därefter bortamatch mot Sölvesborgs GIF på Svarta Led.

– Det är två roliga derbyn, men vi tar en match i taget. Nu är det fokus på Asarum och då ska vi ta revansch för förlusten senast, säger Hampus Lundquist.

André Reinholdsson är inne på samma linje.

– Vi har svarat för en grym säsong. Nu ska vi bara se till att knyta ihop säcken också.

Är kvalplatsen i fara?

– Vi tänker inte så. Vi ska fixa det här, lovar André Reinholdsson.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons