Annons

Igelström visar EM-form

SIMNING MELBOURNE Emma Igelström visar att formen är den rätta inför stundande kortbane-EM.
Sport • Publicerad 7 december 2002
Emma Igelström visar att formen är den rätta inför stundande kortbane-EM. På fredagen var Igelström bara 17 hundradelar över sitt eget världsrekord när hon vann 100 m bröst vid världscuptävlingarna i Melbourne. BILD: PRESSENS BILD
Emma Igelström visar att formen är den rätta inför stundande kortbane-EM. På fredagen var Igelström bara 17 hundradelar över sitt eget världsrekord när hon vann 100 m bröst vid världscuptävlingarna i Melbourne. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

På fredagen var Igelström bara 17 hundradelar över sitt eget världsrekord när hon vann 100 m bröst vid världscuptävlingarna i Melbourne.

Kortbane-EM i tyska Riesa börjar på torsdag kommande vecka och Emma Igelström visar att det kan gå minst lika bra som på kortbane-VM och långbane-EM tidigare i år. På bägge mästerskapen tog Emma två individuella guld (50 och 100 m bröst) och medalj på 200 m bröst – silver på VM och brons på EM.

Annons

Igelströms segertid på 100 m bröst i Melbourne, 1.05,55, var bara 17 hundradelar över hennes eget världsrekord i kort bana, satt vid VM i Moskva i april, och hennes näst bästa tid hittills. Australiskan Leisel Jones kom tvåa och var den enda som var någorlunda i närheten av Igelström, 36 hundradelar efter.

Therese Alshammar har sedan tidigare bestämt att hon ska avstå individuellt deltagande i EM just på grund av denna världscupdeltävling i Melbourne som hon tycker ligger för tätt inpå mästerskapen. Alshammar har bestämt sig för att satsa på världscupen och för att vara med och slåss om totalsegern måste simmarna ställa upp i minst en deltävling i varje världsdel. Alshammar vann 50 m fjäril på 26,38 och var nästan en halv sekund före Rachel Komisarz, USA. Alshammar gick också till final på 100 m fritt där hon slutade femma på 55,07 – 65 hundradelar efter vinnaren Elka Graham, Australien. Holländaren Pieter van den Hoogenband, som inte ställer upp i kortbane-VM, vann 100 m fritt på 47,20 och var bara 45 hundradelar över Alexander Popovs åtta år gamla världsrekord på 46,74. Van den Hoogenband siktar nu på att ta rekordet i världscuptävlingen i Berlin i januari. Tolvåriga (!) kinesiskan Zhang Tianyi vann 400 m medley före hemmasimmaren Jennifer Reilly och noterade tiden 4.35,69. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons