Annons

Inför Barcelona–IFK

Publicerad 22 september 2017

IFK Kristianstad är på plats i Barcelona och på lördagskvällen så ska den svenska underdogen försöka välta den spanske jätten.

Inför

FC Barcelona–IFK Kristianstad

18.00

Vad: Champions League, grupp A.

Var: Palau Blaugrana.

När: Lördag.

Följ matchen: Bladetsporten är på plats och rapporterar live från matchen.

Läget i laget

Richard Kappelin är fortfarande skadad i menisken och det är oklart när han kommer tillbaka.

I övrigt är IFK både sjukdoms- och skadefritt. Jämfört med matchen mot Lugi i onsdags så försvinner Filip Moberg Andersson och tillkommer gör Emil Schuster.

Tränaren Ola Lindgren åkte inte med laget på fredagsmorgonen på grund av sjukdom, men troligtvis kommer Lindgren att vara på plats när det är dags för avkast.

Om Barcelona

En del stora namn har lämnat Barcelona sedan IFK besökte den spanska jätten för nästan exakt två år sedan. Sedan dess har stjärnor som Filip Jicha, Kiril Lazarov, Danijel Saric och Marko Kopljar lämnat Barca. I stället har mer unga fräscha namn anslutit, som slovenske högernian Jure Dolenec, franske diton Dika Mem och danske vänsternian Lasse Andersson. På målvaktssidan får man anses vara sämre då man har den makedonske berg-och-dalbane-målvakten Borko Ristovski som backup till förstemålvakten Gonzalo Perez de Vargas.

Barcelona spelade en mycket tät och rafflande match mot Rhein-Neckar Löwen i den första CL-omgången och trots att Barca hade ledningen med 18–12 i halvtid fick man lämna Tyskland med bara en poäng (31–31).

Omgången

Torsdags: Rhein-Neckar Löwen–Wisla Plock (31–27).

Lördag: Barcelona–IFK Kristianstad, Vardar–Nantes, Zagreb–Pick-Szeged.

Tabellen

Se HÄR

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons