Annons

Ingen fullträff för Ståhl – trea i DL-finalen

Daniel Ståhl fick inte till det i säsongens sista stortävling – finalen i Diamond League i fjolårets amerikanska VM-stad Eugene.
Det blev en tredjeplats på 67,36 för den svenske diskusjätten som tog hem ett spektakulärt VM-guld i Budapest i augusti.
Friidrott • Publicerad 17 september 2023
Daniel Ståhl. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag är inte riktigt nöjd med något av kasten. Efter VM har jag varit mentalt trött, det var en rejäl urladdning i VM, sade Ståhl till SVT.

Australiern Matthew Denny säkrade segern i sista omgången med ett kast på 68,43. Därmed passerade han Kristjan Ceh, Slovenien, som slutade tvåa på 67,64.

Annons

I VM blev ju Ceh också av med segern och guldet i sista omgången då Daniel Ståhl slog till i mästerskapsfinalen sista kast.

Daniel Ståhl såg ut att ha fått till ett vinnarkast i den femte omgången, men trampade över och fick nöja sig med tredje plats.

Han sammanfattade säsongen och sade:

– Det här tror jag är min bästa säsong någonsin, så jag är väldigt nöjd.

Nästa år väntar OS i Paris som den stora höjdpunkten, men även EM står på programmet.

– Jag har inte hunnit planera ännu, jag ska sätta mig ned min tränare Staffan Jönsson i höst och göra det, sade Ståhl.

Etiopiens Gudaf Tsegay krossade världsrekordet på 5 000 meter när hon slog till med tiden 14.00,21.

Det var en sänkning av kenyanskan Faith Kipyegons rekord från i juni med nästan fem sekunder. Den 26-åriga Tsegay blev världsmästare på 10 000 meter i Budapest i år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons