Annons

Ingen idrott i Belgien i sommar – drabbar F1

Coronaviruset • Publicerad 6 maj 2020
Jubel i Club Brygge under Champions League-mötet med Real Madrid i höstas. Nu kan spelarna sannolikt snart också jubla över ännu en ligatitel, om årets belgiska fotbollssäsong ställs in. Arkivfoto.
Jubel i Club Brygge under Champions League-mötet med Real Madrid i höstas. Nu kan spelarna sannolikt snart också jubla över ännu en ligatitel, om årets belgiska fotbollssäsong ställs in. Arkivfoto.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Belgiska fotbollsligan har gång på gång skjutit upp sitt beslut om årets ligasäsong, i väntan på tydliga besked om vad regeringen tycker.

Och därifrån ges nu tummen ned.

Annons

Alla idrottstävlingar – både för proffs och amatörer – ställs in fram till den 31 juli, meddelas på en regeringspresskonferens i Bryssel efter onsdagens möte med landets nationella säkerhetsråd.

Därmed är det nu fritt fram för fotbollsligans generalförsamling att vid sitt nästa möte den 15 maj ta beslut om att lägga ned årets säsong.

Ligastyrelsen föreslog redan i början av april att det skulle ske, men har sedan dess inte vågat fatta det formella beslutet. Om säsongen läggs ned väntas suveräna ligaledaren Club Brygge utses till mästare.

Onsdagens regeringsbesked innebär samtidigt att årets belgiska GP i Formel 1, inplanerat till den 30 augusti, sannolikt måste ställas in eller flyttas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons