Annons

Ingen rolig comeback, Johansson

Sport • Publicerad 30 april 2001

MOTOCROSS

Peter Johanssons comeback i motocross-VM fick ett snöpligt slut. Han vurpade under första varvet - och bröt.

Annons

–Trist, det kändes jäkligt bra, säger han.

Hans armskada har gjort att han missat de tre inledande VM-deltävlingarna. Han har därmed ingen chans att ta VM-guld.

I stället får nu fjolårets VM-tvåa inrikta sig på att vara hjälpryttare åt stallkamraten i KTM, Joel Smets. Planeringen inför året var att just de två skulle tampas om VM-titeln.

–En annorlunda roll, och inte vad jag tänkt mig. Och jag kan definitivt inte sluta VM-karriären med ett skadedrabbat år. Så vill teamet förlänga kontraktet för nästa år ska jag vara med fightas om VM-guldet, säger Johansson.

Peter Johansson fick en kanonstart i söndagens lopp, från startposition 20 var han ute ur första kurvan som femma. Men i slutet av varvet tog det slut. Peter Johansson satsade för mycket i ett hopp och landade mitt i spåret och voltade framlänges. Det var bara att rulla av banan, styret och bakhjulet var snett.

nHur gick det med den skadade högerarmen?

–Jag landade visserligen på högerarmen, men det gör inte mer ont än tidigare. Så den är okej, säger Peter Johansson och rusar vidare mot husbilen för att byta om.

På måndagen väntar kval till tisdagens SM-deltävling i Tomelilla.

–SM-guld blir min grej denna säsong.

Med Peter Johansson ur spel blev Joakim Karlsson bäste svensk med en åttondeplats. Två placeringar bättre än totala VM-fyran Jonny Lindhe och ytterligare två före Mats Nilsson. Först i mål var hemmaföraren Stefan Everts.

Annons

I 250 cc-klassen misslyckades Joakim Eliasson att ta några VM-poäng. Han slutade som 18:e förare, topp-15 får VM-poäng. Vann gjorde engelsmannen Gordon Crockard.

Sverige hade ingen representant på startlinjen i 125 cc-klassens final. Petri Järvelä missade att kvala in under lördagen. Finalen vann engelsmannen James Dobb.

Fredrik Björnsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons