Annons

Ingen vill ta över IFK-klubban efter Kent Angergård

I kväll kan IFK Kristianstad stå utan ordförande. Ingen vill ta över efter Kent Angergård.
Sport • Publicerad 11 juni 2008
BILD: RONNIE SMITH
BILD: RONNIE SMITHFoto: 

Kent Angergård aviserade att han tänkte avgå som ordförande för IFK Kristianstad redan tidigt i våras, just för att ge valberedningen gott om tid att hitta en efterträdare innan årsmötet.

I kväll är det dags för årsmötet att hållas.

Annons

Och valberedningen har fortfarande inte lyckats skaka fram ett namn till ordförandeposten.

- Arbetet har varit intensivt men med magert resultat. Runt 15 personer har varit tillfrågade, samtliga har tackat nej, säger Lennart Nilsson i IFK:s valberedning. I går kväll träffade valberedningen en av de tidigare tillfrågade kandidaterna, i dag på förmiddagen ska ytterligare en av de tidigare kandidaterna få en ny förfrågan av Nilsson.

- Vi försöker köra lite övertalningskampanj, säger Lennart.

Men förhoppningen att någon av kandidaterna ska ändra sig och tacka ja till är inte stor.

Hur stor är risken att ni står utan kandidat vid årsmötet i kväll?

- Det ärt nog tyvärr en ganska stor risk.

Är du överraskad att det blivit så här?

- Nej, det är inte ovanligt att det blir så här, det är en allmän trend i föreningslivet i dag. Att ta på sig ordförandeskapet i en förening är ett stort jobb, och folk har inte tiden eller viljan att engagera sig så mycket.

Du kanske får ta på dig ansvaret som ordförande själv?

- Nej, jag har varit ordförande en gång och det får räcka. Nu vill vi ha in en yngre förmåga. Jag avgick ju ur styrelsen i fjol just för att vi skulle få in yngre. Om det i kväll inte finns något förslag till ny ordförande så tvingas IFK Kristianstad utlysa ett nytt årsmöte, och valberedningen får ånyo i uppdrag att hitta en kandidat till ordförandeposten.

Annons

Under tiden mellan årsmötet och det nya årsmötet går vice ordförande - Peter Finch - in som tillförordnad ordförande.

- Men han kan absolut inte tänka sig att ta över ordförandeskapet för gott, han har för mycket att göra med sitt företag, och med olika engagemang i Vä där han bor, konstaterar Nilsson.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons