Annons

Inget VM-genrep för Torstenson

Handbollsstjärnan Linnea Torstensons VM-deltagande är fortfarande i fara. Knäet som hållit henne borta från spel stoppar henne även i genrepet mot Rumänien på onsdag.– Är jag dålig får jag väl bara åka hem, säger hon.
Handboll. • Publicerad 30 november 2015
Den svenska VM-truppen i handboll samlades på måndagen i Lund. Foto: Andreas Hillergren
Den svenska VM-truppen i handboll samlades på måndagen i Lund. Foto: Andreas Hillergren

Sverige har gått in i den sista fasen i uppladdningen inför VM i Danmark. På måndagen checkade laget in på hotellet i Lund för de sista förberedelserna inför avresan till Næstved, som ligger på Själland cirka nio mil från Köpenhamn, där gruppspelet startar mot Angola på lördag.

På onsdag väntar en sista träningsmatch mot Rumänien, i Eslöv. Men även då, precis som i träningsturneringen i Norge i helgen, ställer Sverige alltså upp utan Torstenson på nio meter.

Annons

– Det gör inte ont utan det är lite svagt, knät, jag blir lite trött i det. Det är det vi jobbar på just nu. Planen är att jag ska spela mot Angola (VM-premiären på lördag), säger Torstenson.

Det har gått över två månader sedan den hårdskjutande 32-åringen, till vardags i rumänska Bukarest, spelade handboll. Hon opererade menisken i mitten på oktober och har fått ägna all tid sedan dess åt rehabilitering.

Först var planen att det skulle ta en månad. Det höll inte. Sedan skulle hon vara tillbaka till turneringen i Norge, men det höll inte heller.

– Jag är ju medveten om min situation, det var jag ju medveten om när jag kom hit, säger Torstenson.

Sverige drabbades av ett annat sent avbräck i förra veckan då vänstersexan Edijana Dafe tvingades lämna återbud eftersom hon väntar barn. H65:s Marie Wall kallades in, men det är inte säkert att hon skrivs in i den slutgiltiga truppen till VM.

– Det kan hända att två är halvskadade på samma position, så vi avvaktar, säger förbundskaptenen Thomas Sivertsson. (TT)

Emma Lukins

Fakta

Sveriges VM-uppladdning

Tisdag 1 december: Individuell fysträning i Lund 10.30. Handbollsträning i Eslöv 19.30.

Onsdag 2 december: Genrep mot Rumänien, Eslöv, 19.45.

Torsdag 3 december: Träning och sista förberedelserna i Sverige.

Fredag 4 december: Avresa till Næstved.

Lördag 5 december: VM-premiär mot Angola, Næstved Arena, 20.45.

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons