Annons

Interdödaren klar för KFF

Kristianstads FF fortsätter att rusta. I går gjorde klubben klart med Michael Hansson, landslagsmeriterad mittfältare med tio säsonger och över 200 matcher i allsvenskan.
Sport • Publicerad 20 januari 2004
Michael Hansson jublar efter sitt segermål mot Inter säsongen 2000. Nu ska han få alla KFF-fans att jubla. Bild: PRESSENSBILD
Michael Hansson jublar efter sitt segermål mot Inter säsongen 2000. Nu ska han få alla KFF-fans att jubla. Bild: PRESSENSBILDFoto: 

Kristianstads FF har redan förstärkt med Mikael Thomasson och Ola Otfors.

I går släpptes den stora bomben.

Annons

Michael Hansson, för många mest känd för segermålet mot Inter i Champions League-kvalet 2000, är klar för spel i KFF. En smått sensationell värvning och samtidigt klubbens mest meriterade nyförvärv någonsin.

– Det känns riktigt roligt. Det här var lite av den spelaren vi behövde för att kunna vara med och slåss i toppen, säger Ronnie Larsson i Kristianstads FF.

Bakom värvningen står KFF-anfallaren Jens Svensson, som känner Michael Hansson sedan deras gemensamma tid i Trelleborgs FF.

– Jens tyckte att jag skulle satsa på Kristianstad. Jag har blivit bra bemött av KFF och ser verkligen framemot att spela i klubben, säger Michael Hansson.

Det har ryktats om både Trelleborgs FF och danska klubbar, men inte alls om Kristianstads FF. Vilket var hetast?

– Kristianstad kändes så pass bra att jag ville satsa på det. Vi har snackat ett bra tag, det har varit en lång väntan och jag är glad att det löste sig.

Affären innebär att Michael Hansson går gratis från Helsingborgs IF.

En ny regel säger att spelare som har fyllt 28 år och som går från allsvenskan till en klubb i lägre sammanhang inte ska kosta något.

– Vi har ju en ekonomi att ta hänsyn till, men här kostar det alltså inget att värva honom. När vi sydde ihop konceptet med ett jobb så gav han klartecken, säger en mycket nöjd Ronnie Larsson.

Den förste februari flyttar Michael Hansson med sambon Jannicke och dottern Amanda till Kristianstad. Och här väntar ett jobb på den nye KFF-spelaren.

Annons

– Jag ville ut på arbetsmarknaden. Jag har spelat fotboll på heltid i åtta år, men börjar komma upp i åren, säger Michael som dock inte ännu vill avslöja vad han ska jobba med. Michael Hansson debuterade i allsvenskan med Trelleborgs FF 1994. Han stannade i sex säsonger innan karriären tog ny fart i Helsingborgs IF.

2000 stod Michael Hansson på toppen av sin karriär.

Han sänkte Inter i Champions League och debuterade i landslaget samma år.

Livet lekte.

Men 2002 – redan i allsvenskans tredje omgång – fick karriären en brutal vändning.

Michael Hansson tacklades av en Örebrospelare och kraschade korsbandet i höger knä.

Först i somras – ett och ett halvt år senare – var han tillbaka och konkurrerade om en plats i HIF:s startelva.

– Jag är helt återställd och det blev några inhopp, men när det var fyra-fem matcher kvar fick jag besked på att det inte skulle bli någon fortsättning i HIF. Helsingborg gjorde bedömningen att den snart 32-årige vänsteryttermittfältaren skulle få svårt att komma tillbaka till det allsvenska tempot.

– En normal Michael Hansson blir en jätteförstärkning för KFF. Det avgörande är hur knät känns och hur hög motivation han har, säger HIF-tränaren Peter Swärdh, som ger positiv bild av den nye KFF-spelaren.

– Michael Hansson är en dokumenterat skicklig fotbollsspelare. Han är en bra passningsspelare, som ofta är med i avgörande situationer. Han är bra offensivt och kan även göra mål. Han har en jättebra vänsterfot och kan spela på många platser.

Annons

Michael Hansson är användbar som vänsteryttermittfältare, anfallare och centralt på mittfältet.

– Det är Tommy (Börjesson) och "Leddan (Kenneth Persson) som bestämmer det, men i det här läget ser jag honom på en central mittfältsposition. Michael Hansson är en ersättare av god kaliber till Fredrik "Lilla" Persson, säger Ronnie Larsson.

FaktaMichael Hansson

Ålder:31. Fyller 32 år på torsdag.

Längd:183 cm.

Vikt:75 kg.

Född:Malmö.

Bor:Helsingborg, men flyttar till Kristianstad förste februari.

Familj:Sambon Jannicke och dottern Amanda.

Yrke:Fotbollsspelare, men börjar snart nytt jobb i Kristianstad.

Annons

Klubbar:Malmö FF, BK Olympic (1990–93), Trelleborgs FF (1994-99), Helsingborgs IF (2000-03).

Meriter:1 A-landskamp, spel i Champions League och tio säsonger i allsvenskan.

Aktuell:Klar för KFF.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons