Annons

IPS Motorsport överklagar

Svenska Bilsportsförbundets tävlingsjury avslog IPS Motorsports protest gentemot Carrera Cup Scandinavias tävlingsledning. Det Knislingebaserade stallet ger sig inte utan tar nu ärendet vidare till juridiska komittén.
Sport • Publicerad 11 augusti 2009
IPS Motorsports stallchef Per Stureson. Arkivbild: Tommy Svensson
IPS Motorsports stallchef Per Stureson. Arkivbild: Tommy SvenssonFoto: 

– Vi vill inte gå närmare in på frågan, det är det tillräckligt många som gör ändå, säger IPS Motorsports stallchef Per Stureson.

Stallmedlemmen Fredrik Larsson diskvalificerades från sin seger och andraplats på Falkenberg i Carrera Cup Scandinavia för några veckor sedan.

Annons

Vid Svenska Bilsportsförbundets teknikers kontroll konstaterades det att differentialen i Larssons bil inte motsvarade kraven.

IPS Motorsport lämnade in en protest och pekade bland annat på att differentalen ligger över ett visst minimivärde som krävs för ett godkännande.

– Det hela handlar om differentialen inte är korrekt ihopsatt. Dels var friktionsplattorna ihopbyggda i fel ordning och sedan var "bellevilleplattan" modifierad. "Bellevilleplattan" ska vara konisk men var i detta fallet helt plan, kommenterar Svenska Bilsportsförbundets tävlingsledare Börje Blomén. Bilsportsförbundet menar att det faktum att differentialen är modifierad, ger en fördel i prestanda.

Protesten från IPS Motorsport behandlades av en domarjury bestående av tre tävlingstekniska domare, samt en teknisk domare, utsedda av Svenska Bilsportsförbundet. I förra veckan beslöts att avslå protesten.

Per Stureson vill inte ge några kommentarer alls kring Bilsportsförbundets beslut eller dess synpunkter på att differentialen skulle vara modifierad.

– Nu är ärendet under utredning och då vill jag inte kommentera saken. Givetvis så tycker vi att vi har rätten på vår sida. Annars hade vi ju inte valt att gå vidare med ärendet.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons