Annons

Isak och Haaland hyllas i England

Premier League säsongen har knappt börjat, men i brittisk media är det två spelare som sticker ut extra mycket efter den femte omgången – två skandinaver dessutom.
Erling Haaland och Alexander Isak hyllas för sina insatser under onsdagens matcher.
Fotboll • Publicerad 1 september 2022
Alexander Isak jämförs med Thierry Henry efter sin debut för Newcastle.
Alexander Isak jämförs med Thierry Henry efter sin debut för Newcastle.Foto: Jon Super/AP/TT
Manchester Citys Erling Haaland hyllas i Engelsk press.
Manchester Citys Erling Haaland hyllas i Engelsk press.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Alexander Isak kom till Newcastle som klubbens dyraste värvning någonsin. I sin första match visade svensken att han ämnar ge valuta för prislappen på 752 miljoner kronor.

Det tog inte mer än 38 minuter av Premier League-fotboll för Isak att presentera sig för den engelska publiken. Perfekt lurpassade han mellan Liverpools försvarslinje, något som Sean Longstaff såg. En mot en mot Alisson skickade svensken upp bollen i nättaket på Anfield.

Annons

Dagen efter hyllas svensken i engelsk press.

"Gjorde ett stort avtryck i sin debut och skakade Liverpool. Fantastiskt första mål för United.", skriver lokaltidningen Newcastle Chronicle som ger Isak en åtta av tio i betyg.

"Vilken start"

"Alexander Isak ser redan ut som en bra affär. Rörelserna utan boll har varit superbra hittills. Orädd när han går mot försvarare och klinisk vid sitt mål. Kan förstå varför så många har jämfört honom med en ung Thierry Henry. Vilken start på livet i Newcastle", skriver The Chronicle-journalisten Aaron Stokes på Twitter enligt Fotbollskanalen.

BBC journalisten Phil McNulty skriver att 22-åringen ser ut att kunna ge Newcastle en extra dimension:

"Alla ögon var riktade mot debutanten Isak och han gjorde ingen besviken med en imponerande prestation".

"Bästa anfallaren i världen"

Det var dock en annan skandinavisk spelare som imponerade ännu mer under onsdagens matcher. Med sitt andra hattrick på två matcher har Erling Haaland haft den bästa starten någonsin i Premier League. Efter 6–0 mot Nottingham Forest hyllas även han.

– Man City har den bästa anfallaren i världen just nu. Om han stannar i Premier League kommer alla rekord att slås, säger den före detta anfallaren Dion Dublin i BBC Radio 5.

Och det finns fler som tror på rekord från norrmannen. Kanske till och med det 16 år gamla rekordet för flest Premier League-mål i karriären. Alan Shearer innehar just nu det rekordet med 260 mål i den högsta ligan innan han lade skorna på hyllan 2006.

Gary Lineker skriver på Twitter att "Om han fortsätter såhär kommer Erling Haaland att slå Alan Shearers rekord före Harry Kane."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons