Annons

Chockförlust för Newcastle i Isaks comeback

Newcastle åkte på en chockförlust i Alexander Isaks comeback.
Svensken fick spela i 45 minuter – och såg sedan sitt lag från bänken förlora mot League One-laget Sheffield Wednesday i FA-cupens tredje omgång med 1–2.
Fotboll • Publicerad 7 januari 2023
Alexander Isak var nära att bli målskytt i sin comeback i Newcastle, men hans nick räddades och Sheffield Wednesday skrällvann i FA-cupen.
Alexander Isak var nära att bli målskytt i sin comeback i Newcastle, men hans nick räddades och Sheffield Wednesday skrällvann i FA-cupen.Foto: Nick Potts/AP/TT

Isak gjorde sin första match sedan den 17 september då han skadade låret.

Den svenske landslagsanfallaren hade två bra lägen att bli målskytt i sin comeback, först på nick från nära håll som dock hemmamålvakten Cameron Dawson klarade. Sedan kom den stora chansen i 24:e minuten när Isak ryckte sig loss i straffområdet, men skottet gick rakt på Dawson.

Annons

Därmed var det mållöst i paus då Alexander Isak byttes ut mot Chris Wood.

Sedan kom smällarna för hans lag. Josh Windass levererade när han sköt både 1–0 i 52:a och 2–0 i 65:e minuten.

Bruno Guimaraes reducerade från misstänkt offsideposition – VAR fanns inte att tillgå på Hillsborough – men närmare kom inte Newcastle, trea i Premier League.

Sheffield Wednesday, tvåa i League One, den engelska tredjedivisionen, fullbordade därmed jätteskrällen.

Isak värvades av Newcastle, från spanska Real Sociedad, i höstas. Då inledde han sejouren i den engelska klubben med att göra två mål på tre matcher. Därefter drog han på sig en lårskada, som hållit honom borta sedan mitten av september.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons