Real tog sjunde raka segern – vann derbyt

Real vann Madrid-derbyt över Athlético med 2–0. Det var Reals sjunde raka seger i La Liga.
Fotboll • Publicerad 12 december 2021
Real Madrids Karim Benzema firar sitt mål i derbyt mot Atlético Madrid.Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Fransmannen Karim Benzema var tillbaka efter skada och inledde målskyttet i den 16:e minuten. Marco Asensio gjorde 2–0 i den 57:e.

Inte nog med att Real Madrid vann sjunde raka ligamatchen, man har inte förlorat sedan den 3 oktober.

Real leder serien på 42 poäng efter 17 spelade matcher, åtta före Sevilla som dock har en match mindre spelad. Atlético är kvar på fjärde plats.

Den svenske landslagsanfallaren Alexander Isak och hans Real Sociedad fick en tung kväll i Sevilla. Hemmalaget Real Betis vann La Liga-matchen med 4–0. Álex Moreno både började, i 14:e minuten, och avslutade, i 79:e minuten, målskyttet.

Isak spelade i 74 minuter innan han blev utbytt.

Förlusten var Real Sociedads tredje raka och laget är nu på femte plats i tabellen. Trean Real Betis tog sin fjärde raka seger och närmar sig topplagen Real Madrid och Sevilla. Real Betis är en poäng bakom Sevilla.