ishockey-elitserien

Sport • Publicerad 30 januari 2004

HV71–Mif6–1(4–0, 1–0, 1–1)

Första perioden:1–0 (3.01) Kalle Sahlstedt (Fredrik Olausson, Jani Hassinen) spel fem mot fyra, 2–0 (6.28) Per Gustafsson (Peter Ekelund, Andreas Jämtin), 3–0 (12.15) Anders Huusko (Mika Niskanen, Johan Davidsson), 4–0 (17.42) Stefan Hellkvist (Mika Niskanen, Jouni Loponen).

Andra perioden:5–0 (5.07) Kalle Sahlstedt (Mika Niskanen).

Tredje perioden:6–0 (3.02) Stefan Hellkvist (Ola Thorwalls, Kalle Sahlstedt), 6–1 (6.07) Kim Staal (David Petrasek, Andreas Valdix).

Skott:32–27 (15–4, 7–7, 10–16).

Utv, HV71:4x2, 1x5, 1 matchstraff. Mif:8x2, 2x5, 2 matchstraff.

Domare:Robert Lahti, Västerås.

Publik:5706.

Analys:HV hade revansch att kräva på sig själv efter två raka förluster, och gjorde processen kort med Mif. Skåningarna hamnade i underläge 0–4 redan i första perioden, och ägnade sig därefter mest åt att vara griniga. Mif var riktigt dåligt, till skillnad från mötet förra veckan hade det ingen bra målvakt. Robert Borgqvist ersatte Andreas Hadelöv efter fyra mål.

Luleå–Djurgården1–3(0–1, 1–1, 0–1)

Första perioden:0–1 (1.51) Stefan Pettersson (Christian Eklund, Jonathan Hedström).

Andra perioden:1–1 (14.59) Roger Åkerström (Per Ledin, Johan Tellström) spel fem mot tre, 1–2 (16.57) Jonathan Hedström (Robert Nordmark) spel fem mot fyra.

Tredje perioden:1–3 (19.02) Daniel Rudslätt mål i tom kasse.

Skott:35–26 (10–9, 15–9, 10–8).

Utv, Luleå:7x2. Djurgården:5x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare:Thomas Andersson, Gävle.

Publik:5261.

Analys:Som oftast när Luleå och Djurgården möts blev det en underhållande match med intensitet och kamp. Djurgården fick en drömöppning med mål i andra matchminuten genom ett skott som överraskade Daniel Henriksson i Luleåkassen. Hemmalaget fick sedan kämpa hårt för att kvittera, och när man väl lyckats med det tog Djurgården ledningen igen strax efteråt. Det blev irriterat på slutet när hemmalaget jagade kvittering igen, och Johnny Oduya fick matchstraff efter ett bråk med Luleås Per Ledin. Gästernas tredjemål gjordes i tom kasse.

Brynäs–Modo6–3(2–3, 3–0, 1–0)

Första perioden:0–1 (3.48) Peter Högardh (Andreas Salomonsson, Jan Öberg), 1–1 (13.17) Tommi Miettinen (Tommy Sjödin, Jonas Soling), 1–2 (14.08) Peter Högardh (Jesper Damgaard, Juuso Riksman), 2–2 (14.49) Mikael Lind (Jonas Soling) spel fem mot fyra, 2–3 (20.00) Magnus Wernblom (Fredrik Warg).

Andra perioden:3–3 (7.31) Mikael Lind (Ove Molin, Tommi Miettinen) spel fem mot tre, 4–3 (8.47) Jonas Soling (Mikael Lind, Tommi Miettinen), 5–3 (15.40) Björn Danielsson.

Tredje perioden:6–3 (19.47) Jonas Soling (Daniel Casselståhl) mål i tom kasse.

Skott:28–18 (7–9, 14–5, 7–4).

Utv, Brynäs:6x2. Modo:7x2.

Domare:Ulf Rådbjer, Tumba.

Publik:3905.

Analys:Det blev tre mycket viktiga poäng för Brynäs och hoppet om slutspel lever. Gästerna hade det mesta av spelet i första perioden och var betydligt vassare i avsluten. I andra kom Brynäs ut som ett nytt lag och kunde trycka in tre mål. En bra period räckte för Brynäs, i sista kunde de kontrollera spelet och låta klockan ticka klart.

Leksand–Södertälje5–3(0–0, 2–1, 3–2)

Andra perioden:0–1 (9.57) Peter Larsson (Robert Döme), 1–1 (16.57) Göran Hermansson (Niklas Persson), 2–1 (19.13) Rastislav Pavlikovsky (Richard Pavlikovsky, Maurice Rozenthal).

Tredje perioden:3–1 (0.38) Niklas Persson (Johan Rosén, Johan Witehall), 3–2 (11.35) Patrik Zetterberg (Peter Larsson) spel fem mot fyra, 4–2 (14.50) Fredrik Svensson (Henrik Nordfeldt), 4–3 (17.51) Robert Döme spel fem mot fyra, 5–3 (19.05) Johan Rosén (Rastislav Pavlikovsky, Johan Witehall) spel fem mot tre.

Skott:30–23 (10–2, 8–7, 12–14).

Utv, Leksand:8x2. Södertälje:8x2.

Domare:Christer Lärking, Solna.

Publik:4324.

Analys:Leksand höll på sina traditioner och vann sista matchen före landslagsuppehållet. Det har dalalaget för vana att göra så fort ett uppehåll stundar – lika säkert som de förlorar första matchen efter ett uppehåll. Södertälje var inte alls med på noterna i första perioden, som dock slutade mållös. Utdelningen kom retroaktivt i slutet av andra och början av tredje. I och med segern skiljer det sex poäng mellan Södertälje på tionde och Leksand på tolfte plats.

Timrå–Färjestad4–0(2–0, 1–0, 1–0)

Första perioden:1–0 (2.35) Christian Sjögren (Per Hallin) spel fem mot fyra, 2–0 (14.05) Robert Carlsson (Valeri Krykov) spel fem mot fyra.

Andra perioden:3–0 (18.57) Markus Matthiasson spel fem mot fyra.

Tredje perioden:4–0 (5.22) Kalle Koskinen spel fem mot fyra.

Skott:33–23 (17–4, 9–11, 7–8).

Utv, Timrå:7x2, 1x10. Färjestad:9x2.

Domare:Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik:4533.

Analys:För första gången sedan 20 februari 2001 lyckades Timrå besegra Färjestad på hemmais. Sällan har Färjestad sett så blekt ut när de gästat Medelpadsmetropolen. Serieledarna har problem – stora problem. FBK-spelarna verkade inte alls motiverade för uppgiften. Formsvagt Timrå hade de hetaste och hungrigaste spelarna – och en storspelande målvakt i Corey Hirsch som höll nollan för första gången i Timrå-tröjan.

Frölunda–Linköping2–1(1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Första perioden:0–1 (5.23) Brian Felsner (Johan Franzén, Thomas Johansson) spel fem mot fyra, 1–1 (9.12) Oscar Ackeström (NAndersson, T Kallio).

Fjärde perioden:2–1 (4.40) Jonas Johnson (A-J Niemi, Oscar Ackeström) spel fem mot fyra.

Skott:38–33 (14–9, 6–10, 13–11, 5–3).

Utv, Frölunda:5x2. Linköping:8x2.

Domare:Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Analys:Frölundas segermål kom i numerärt överläge, sedan Linköping drabbats av lagstraff för att man hade för många spelare på isen.