Annons

Ishockeyförbundet anmält till Arbetsmiljöverket

Det har stormat kring Svenska ishockeyförbundet under våren. Nu avslöjar SVT att förbundet anmälts och ska inspekteras av Arbetsmiljöverket.
Ishockey • Publicerad 2 juni 2020
Svenska ishockeyförbundet har anmälts till Arbetsmiljöverket och en inspektion kommer att ske nästa vecka. Arkivbild.
Svenska ishockeyförbundet har anmälts till Arbetsmiljöverket och en inspektion kommer att ske nästa vecka. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Svenska ishockeyförbundet har anmälts till Arbetsmiljöverket, det skriver SVT.

Under våren har en skandal inom förbundet uppdagats efter att en person med koppling till förbundet åtalats för sexuellt ofredande. Händelsen ska ha skett i februari i år. Den åtalade ska enligt åklagaren ha tagit tag i en kvinna och utfört juckande rörelser mot hennes underkropp. I oktober väntar rättegång mot den åtalade.

Annons

Åklagare Johnny Järlefelt sa i början av maj att han "med all sannolikhet kommer föreslå ett förhållandevis högt bötesstraff."

Aftonbladet har tidigare skrivit att den åtalade nekar till brott i polisförhör.

– Det är normalt att vi kramas, det var en kram i rörelsen i spelargången. Vi stod inte och pratade med varandra. Vi brukar hälsa så på varandra, exempelvis på kansliet – kom så får jag en kram har X ropat. Det här var en vanlig hälsningskram, säger han enligt tidningen.

Enligt SVT ska en anmälan ha lämnats in till Arbetsmiljöverket den 13 maj. En inspektion skulle ha skett under måndagen men kommer i stället att göras den 10 juni.

– När vi inspekterar så går vi igenom vad som har hänt, med syftet att säkerställa att liknande inte ska hända igen, så att ingen ska drabbas av ohälsa eller olycksfall i sitt arbete, säger Jenny Bengtsson, arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket till SVT.

Om Arbetsmiljöverket upptäcker brister får arbetsplatsen en skrivelse samt att man begär att arbetsgivaren ska informera om vad som gjorts eller ska göras för att få bort riskerna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons