Annons

Isinbajeva missade guldet

Jelena Isinbajeva var den kanske största guldfavoriten av alla under friidrotts-VM i Berlin. Men den ryska stavdrottningen tog inte en enda höjd och slutade sist i finalen.
Sport • Publicerad 17 augusti 2009
Regerande världsmästaren, Rysslands Jelena Isinbajeva klarade inte sin ingångshöjd i damernas stavhopp under Friidrotts VM 2009 i Berlin på måndagen. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Regerande världsmästaren, Rysslands Jelena Isinbajeva klarade inte sin ingångshöjd i damernas stavhopp under Friidrotts VM 2009 i Berlin på måndagen. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIXFoto: 

Isinbajeva gick in på 4,75, men rev direkt. Hon sparade därefter sina återstående hopp till 4,80 men inte heller där gick det bättre. Den regerande världsmästaren, olympiska mästaren och världsrekordhållaren slutade sist i finalen &tstr; en av de största skrällarna i friidrotts-VM:s historia.

I stället gick guldet till polskan Anna Rogowska, som nu slagit Isinbajeva två gånger på mindre än en månad. Rogowska tog 4,75 i första försöket, en höjd som räckte till guld.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons