Annons

Iversen slutar som norsk längdtränare

Skidor • Publicerad 10 mars 2022
Ole Morten Iversen. Arkivbild.
Ole Morten Iversen. Arkivbild.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Ole Morten Iversen slutar som tränare för det norska damlandslaget i längdskidor efter säsongen, bekräftar han för Adresseavisen.

63-åringens kontrakt går ut efter nuvarande säsong och beslutet att sluta tog han innan jul. Han berättar att det finns flera orsaker som ligger bakom beslutet.

Annons

"Det ena är att jag känner att tjejerna behöver en annan typ av tränare. Det andra är att jag har saknat att vara tränare i ordets traditionella bemärkelse. Jag har nu varit tränare för landslag i sex år (för Sverige och Norge) och att vara landslagstränare är mycket mer annorlunda än att bara vara tränare", säger han till tidningen.

"Dessutom är det dags att tänka lite på familj och vänner, jag har varit frånvarande stora delar av året de sista åren."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons