Annons

”Jag är fruktansvärt besviken på min egen insats”

Kristianstads IK värvade poängmaskinen Uffe Pettersson från Tyringe inför den här säsongen. Men facit är inte lysande. Ett mål och fyra assist är allt 28-åringen orkade med under hösten. – Jag är fruktansvärt besviken på min egen insats. Det är inget att sticka under stol med, säger Uffe till Bladetsporten.
Sport • Publicerad 3 januari 2001
Poängmaskinen – en flopp. Kristianstads IK hade stora förhoppningar på Uffe Pettersson. Men ett mål och fyra assist är allt 28-åringen orkade med under hösten. Bild: PETER ÅKLUNDH
Poängmaskinen – en flopp. Kristianstads IK hade stora förhoppningar på Uffe Pettersson. Men ett mål och fyra assist är allt 28-åringen orkade med under hösten. Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: 

På elva seriematcher har det blivit fem poäng – ett mål och fyra målgivande passningar. Inget lysande facit för en spelare som noterats för massvis med poäng under hela sin karriär och så sent som i våras slutade åtta i allettans poängliga.

–Nä, det är rent uselt.

Annons

Varför denna torka?

–Det har varit en stökig säsong, det kan vara en förklaring. Jag fick problem med ljumskarna under försäsongen och missade en del träningsmatcher. Sen spelade jag de tre första seriematcherna innan jag blev skadad på nytt borta mot Halmstad. Så jag har liksom aldrig kommit in i tempot.

–Dessutom har jag fått spela med många olika spelare, det har inte blivit någon kontinuitet. Men som sagt... det är inga bortförklaringar. Jag har helt enkelt varit för dålig, en riktig isprinsessa som ni skrev i er nyårssammanfattning.

Du köper det?

–Det tar jag med en klackspark, men visst...det stämmer ju. Ikväll är det omstart för KIK. Seriepremiär i fortsättningsettan och KIK tar emot Alvesta hemma i isladan.

Islossning för KIK. Och för Uffe Pettersson?

–Jag vet vad jag kan så förhoppningsvis lossnar det i vår, och varför inte redan ikväll, säger Uffe.

Tränarna Jari Laakkonen och Stefan Pettersson kör med fyra kedjor. Kommentar?

–Tja, det är både för- och nackdelar med det. Personligen mår jag bäst av mycket istid, men som jag spelat i höst så är väl fyra kedjor inte fel. Då får jag kanske spela, säger Uffe och skrattar.

Bosse Svanberg förstärker er. Vad har du för kommentar till det?

Annons

–Det är enbart positivt. Bo Svanberg är en välmeriterad och erkänt skicklig spelare.

Men det var några år sen han vann något stort?

–Jo, men jag utgår från att styrelsen kollat upp honom. Det blir säkert bra.

Du får kanske lira med honom?

–Det hade varit en ära, men vad jag har förstått av träningspassen så blir det inte så. Inte ännu i alla fall. Din gamla klubb Tyringe tog sig till allettan. Taskig timing?

–Nä, då. Jag trivs bra i Kristianstad. Både med stan och med klubbkompisarna. Sen är det förstås tråkigt att vi missade allettan.

Ni vann mot topplagen och förlorade till bottenlagen. Varför?

–Det är en bra fråga, jag vet faktiskt inte. Det kan ha varit tillfälligheter, vi får väl se när vi möts nu i vår.

Alla tippar att förstaplatsen står mellan er och Växjö?

–Jag är inte så säker på det. Det finns många bra lag i serien, men visst...vi och Växjö kommer säkert att vara med och slåss i toppen.

Annons

Hur bra är Växjö egentligen?

–De har ett rutinerat lag där många av spelarna har spelat i allsvenskan, så de håller hög klass, säger Uffe som firade nyår tillsammans med Växjös lagkapten Johan Johansson.

–Han gjorde sitt bästa för att dämpa favoritskapet, och jag lovar att de kommer att få kämpa för att vinna serien. Kanske avgörs serien först i den absolut sista omgången. Då möts Växjö och KIK.

–Det hade inte varit fel, men det gäller att ta en match i taget.

Då börjar vi med Alvesta ikväll. En klubb som inte ställde till några problem för KIK i höstas. 4–0 hemma och 10–0 borta.

–De har tydligen förstärkt med någon ny spelare, men ska vi vara med i toppen ska vi naturligtvis vinna en sån här match.

Det skulle underlätta om poängmaskinen Uffe Pettersson får fart på målskyttet.n

fakta

Namn: Ulf Pettersson.

Ålder: 28 år.

Annons

Längd: 1.73 meter.

Vikt: 86 kilo.

Född: Kallinge.

Bor: Kristianstad.

Yrke: Fältsekreterare.

Klubbar: Kallinge/Ronneby IF, Lunds IS, Tyringe SoS.

Aktuell: Poängmaskin som ska få fart på målskyttet i fortsättningsettan som inleds i kväll.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons