Annons

Jämtland reducerade i finalserien

SM-finalserien i basket lever i allra högsta grad.
Jämtland imponerade i hemmahallen, vann med 77–61 och reducerade Norrköping Dolphins ledning till 2–1.
Basket • Publicerad 1 maj 2022
Daniel Johansson och hans Jämtland vann hemma mot Norrköping och reducerade i finalserien. Arkivbild.
Daniel Johansson och hans Jämtland vann hemma mot Norrköping och reducerade i finalserien. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Jämtland ledde mest hela tiden – och emellanåt stort – och den tredje finalen blev inte i närheten av så oförutsägbar som de två inledande i Norrköping. Båda gångerna vann Norrköping Dolphins knappt.

I Östersund visade Jämtland att klubben har vad som krävs för att rå på den regerande mästarklubben.

Annons

Det hjälpte inte Norrköping och coachen Mikko Riipinen att tidigare skadade landslagsmannen Adam Ramstedt var tillgänglig. Ramstedt är inte fullt återställd från den stukning i foten han råkade ut för i den första finalmatchen men spelade ändå mer än halva matchen och noterade 17 poäng.

– Det börjar någonstans med att jag är för självisk och ska försöka göra allt själv. Det gör att lagkamraterna inte kommer igång, säger Norrköpings Felix Terins till SVT.

Jämtland får under resten av finalserien klara sig utan en av lagets främsta spelare. Pierre Hampton blev knäskadad i den första finalen och kommer inte tillbaka.

Avsaknaden av honom kompenserades av andra. C J Wilson (17) och R T Guinn (15) prickade i flest poäng. Felix Edwardsson, Chase Harler och Daniel Johansson nådde också tvåsiffrigt, samtliga fick i tio poäng.

Finalserien fortsätter på tisdag. Även den spelas i Östersund.

– Jag längtar redan. Det är helt fantastiskt att spela här i en fullsatt hall, säger Daniel Johansson till SVT.

Finalserien avgörs i bäst av sju matcher.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons