Annons

Jan Brink tvåa men ändå etta

Jan Brink förlorade förstaplatsen i gårdagens final i dressyr för 6-åringar i Falsterbo, trots att han blev delad etta med danskan Dorthe Hoeck.
Sport • Publicerad 18 juli 2008

Det var på Roosevelt respektive Polka Hit Nexen som de otroligt nog belönades med exakt samma slutpoäng, 746 poäng/71,048 procent med tre domare, Leif Törnblad, Danmark, Elisabeth Lette/Gustaf Svalling, Sverige.

- När två ekipage hamnar på exakt lika många poäng ska domarna tillsammans enas om en vinnare, säger Jan Brink. Tidigare blev det delad seger vid lika många poäng men numera gäller dessa regler. Inget att säga om - nästa gång är det kanske min tur att dra det längsta strået i en situation typ denna.

Annons

- Roosevelt gick mycket bvra. Han vann hingstdressyren i Danmark som 4-, 5- och 6-åring och var förra året femma i unghäst-VM i Verden i klassen för 5-åringar.

I samma klass blev det också en hedrande fjärdeplats för Erna Axelsson, Vinslöv. Det var på Impuls som hon tog denna fina placering, en procent från tredjeplatsen.

Genom segern får Dorthe Hoeck en friplats till den stora finalen på Globen-tävlingarna, Champion of the Winners.

Mattias Jansson, Sportridklubben Lindelundas (mellan Åhus och Yngsjö) stora namn inom dressyren var i final i klassen för 7-årschampionatet med tre hästar. Bäst gick det med Dorn Dorn och Brisbane, fyra respektive femma. Han var också nia med Royal Touch Stone.

Förra året vann Minna Telde klassen, Scandinavian Open, för 6-åringar med Santana före Anna Svanberg med Hermes. Då var Gunilla Byström trea med Quite a Miracle - i år var hon överlägsen etta! Enda ekipage i denna final över 70 procent.

- Korrekt, stadigt och spektakulärt var segerreceptet, menade Gunilla Byström.

Leif Flintvall
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons