Annons

Janne Andersson: "Känns lite konstigt"

Bundesliga är tillbaka i helgen och snart spelas fotboll även i Danmark och Norge.
Förbundskapten Janne Andersson hoppas att Sverige snart kan gå i samma fotspår.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2020
Förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

– För mig känns det känns lite konstigt om ligor som Tyskland och andra, som har varit mycket mer stängda länder, om de öppnar upp för fotbollen men vi i Sverige inte kan göra det. Det tycker jag känns lite konstigt, men som sagt – jag är ingen expert på området, säger Andersson i SVT:s Morgonstudion.

Hallänningen konstaterar att Sverige hittills har haft ett relativt öppet förhållningssätt under coronapandemin. Men allt matchspel är tills vidare stoppat, något svensk fotboll snart hoppas att det blir ändring på.

Annons

På fredag ska representanter för fotbollen träffa Folkhälsomyndigheten igen, för att diskutera det medicinska regelverk som har tagits fram i förhoppningen att kunna starta seriespelet på elitnivå i mitten av juni.

Regelverket som fotbollen har tagit fram handlar bland annat om att varje spelare måste fylla i ett hälsoformulär inför varje match. Janne Andersson tror att det är möjligt att återuppta spelet på ett säkert sätt.

– Myndigheterna har ju uttryckt att vi i Sverige är ganska duktiga på att förhålla oss till de rekommendationer som kommer, och då ska vi såklart kunna klara av det inom fotbollen också, säger han i SVT-intervjun.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons