Annons

Jättarna mot Dynamo Kiev – intäkter till Ukraina

Fotboll • Publicerad 1 april 2022
Dynamo Kievs Benjamin Verbic, till vänster, och Benficas Andre Almeida i kamp om bollen i Champions League. Arkivbild.
Dynamo Kievs Benjamin Verbic, till vänster, och Benficas Andre Almeida i kamp om bollen i Champions League. Arkivbild.Foto: Armando Franca/AP/TT

Det ukrainska klubblaget Dynamo Kiev ska samla in pengar till Ukraina genom att spela välgörenhetsmatcher mot storlag, meddelar klubben på sin hemsida.

Det är stjärnspäckade lag så som Barcelona, Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain som står för motståndet där matchintäkterna ska tillfalla Ukraina med anledning av Rysslands invasion av landet.

Annons

Matcherna kommer att spelas mellan april och juni. Andra motståndare är rumänska Steaua Bucuresti, polska Legia Warszawa, italienska Milan, portugisiska Benfica och Sporting, nederländska Ajax och schweiziska Basel.

"De här matcherna kommer att spelas med slagorden 'Kamp för fred! Låt oss stoppa kriget'", skriver klubben.

Just nu är ligaspelet i Ukraina stoppat på grund av kriget. När det kan tänkas återupptas är oklart på grund av bland annat infrastrukturskador och att utländska spelare lämnat klubbarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons