Annons

Jennie-Lee Burmansson lägger av – 20 år gammal

Freeskiing • Publicerad 11 november 2022
Jennie-Lee Burmansso. Arkivbild.
Jennie-Lee Burmansso. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

I OS 2018 blev freeskiingåkaren Jennie-Lee Burmansson som 15-åring Sveriges yngsta vinterolympier. Nu väljer hon att lägga av, 20 år gammal.

– Det var inte kul längre, säger hon till P4 Dalarna.

Annons

2018 tog Burmansson dessutom både guld och brons i X-games och säkrade slopestyletiteln i världscupen.

Hösten samma år drog hon av korsbandet och var sedan borta i mer än ett år och i oktober 2021 kom beskedet att hon ställdes utanför landslaget hela säsongen, vilket gjorde att hon missade Peking-OS.

– Vi har sett ett tag att hon har saknat en del i sin fysiska utveckling. Hon är inte redo för en världscupsäsong, sade Stefan Karlsson, sportchef för freeskiing- och snowboardlandslagen, till TT då.

För P4 Dalarna berättar nu Burmansson att det inte var korsbandsskadan som var avgörande i beslutet.

– Det var faktiskt helt oberoende av det, det var inte kul längre.

Fakta: Jennie-Lee Burmansson

Född: 12 juli 2002 i Sälen (20 år).

Främsta meriter, världscupen: seger i slopestylecupen 2017–2018, trea i den totala världscupen samma år. En seger, två andraplatser och två tredjeplatser.

X-games: guld i big air (Oslo 2018), brons i slopestyle (Aspen 2018).

OS: Blev som 15-åring uttagen till Pyeongchang 2018, som Sveriges yngsta vinterolympier genom tiderna. Slutade åtta i slopestyle.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons