Annons

AIK:s tidigare vd ny landslagschef

Jens T Andersson får en nyinrättad roll som övergripande landslagschef i Svenska fotbollförbundet (SvFF).
Fotboll • Publicerad 7 mars 2022
Jens T Andersson. Arkivbild.
Jens T Andersson. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Jens T Andersson är för närvarande ordförande i Svensk elitfotboll (Sef).

– Det ska såklart bli kul och inspirerande att jobba med landslagen i en övergripande roll och med både dam och herr, och futsal och beachfotboll, det blir frågor som rör all fotboll, säger Andersson till TT.

Annons

– Min erfarenhet av elitfotboll ser jag som min största tillgång i en för mig helt ny organisation.

Andersson har tidigare varit tränare, sportchef och vd i klubbar som AIK, AGF från Århus, Hajduk Split och Sirius.

"Känns väldigt bra"

Som landslagschef får Andersson en samordnande roll för alla landslag i fotboll, futsal och beachfotboll, underställd Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i fotbollförbundet. Under sig får han respektive landslagschef för exempelvis herrlandslaget, Stefan Pettersson, och damlandslaget, Marika Domanski Lyfors.

– Ser vi till den erfarenhet som Jens besitter så känns det väldigt bra att han vill ta sig an att forma och utveckla verksamheten, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på SvFF.

Tanken är att Andersson ska samordna och optimera verksamheten kring de olika landslagen.

– Stort fokus ligger på att säkerställa att landslagen har de förutsättningar och resurser de behöver för att infria de målsättningar som vi satt upp, säger Sjöstrand.

"Vemodigt"

Andersson kommer närmast från Sef, där han lämnar tjänsten som ordförande efter bara ett år.

– Det är lite vemodigt, det är delade känslor. Jag har trivts väldigt bra som ordförande för Sef och känt ett enormt stöd från både medlemsklubbar och den centrala organisationen, säger Andersson.

Jens T Andersson börjar sin nya tjänst den 21 mars.

Sef kommer att välja en ny ordförande vid ett extra årsmöte under våren. Under tiden tar vice ordföranden Henrik Berggren, vd i Djurgården, över Anderssons arbetsuppgifter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons