Annons

Johan Andersson tränar med Arboga

Det är fortfarande osäkert var Johan Andersson kommer att spela resten av säsongen. Men det mesta talar för att han kommer att träna med allsvenska Arboga.
Sport • Publicerad 8 januari 2004

Den gångna säsongen har den före detta Kristianstads IK-forwarden spelat med Köping i division I. Men på grund av ekonomiska problem har klubben valt att dra sig ur ettan och Johan Andersson har tvingats leta efter en ny klubb.

Han har den senaste tiden bland annat tränat med division I-klubbarna Surahammar och Mariestad. Mariestad erbjöd honom ett kontrakt som sträckte sig över nästa säsong. Men en kombination av att Andersson vill spela i allsvenskan nästa säsong och att klubben hade svårt att skaffa fram ett arbete gjorde att han valde att tacka nej. Istället tränar han nu med allsvenska Arboga som han spelade fem träningsmatcher med på försäsongen. Och nu talar det mesta för att han kommer att spela med klubben nästa säsong.

Annons

– Tränaren har sagt att han vill ha mig redan den här säsongen. Men problemet är att de redan har en full trupp, så de måste ta upp frågan i styrelsen, säger Andersson.

Även om han inte får spela med Arboga den här säsongen så kommer han med största sannolikhet ändå att träna med klubben. – Jag har jobb här och kan inte bara sticka utan vidare. Dessutom är det ganska sent på säsongen. Så blir det inget spel med Arboga så jag kommer ändå träna med dem och spela med någon division II-klubb. Det viktigaste nu är att få matchträning.

Som det ser ut nu har Johan Andersson ingen klubb att spela med. Men i början av nästa vecka ska han träffa representanter för klubben. Och förhoppningsvis får han då reda på om det blir spel med Arboga den här säsongen eller inte.

Carl Johan Bjäreborn

ISHOCKEY KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons