GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Johan Persson lämnar Esbjerg

Esbjerg åkte ur danska ligan. Då kom också det väntade beskedet att Johan Persson lämnar efter bara ett halvår i klubben. Nästa klubbadress? ”Det lutar åt Sverige”, säger Tollarpssonen.
Sport • Publicerad 4 juni 2011

KRISTIANSTAD. Johan Persson flyttade till danska Esbjerg i vintras. Redan då låg laget i botten av danska ligan, en placering de aldrig lämnade.

Och när det väl blev klart att Esbjerg skulle åka ur blev det heller aldrig aktuellt för 26-årige Persson att förlänga kontraktet.

– Det hela var väl ganska väntat till sist. Vi låg under strecket hela säsongen och även om vi hade chansen inför den sista matchen så var vi ju tvungna att vinna med rätt många mål, säger Johan Persson.

Barn i oktober

Nu är han tillbaka i Sverige igen. Och det väntas tillskott i familjen.

– Ja, det stämmer. Vi ska ha barn i oktober, säger Johan.

Just nu är det bara semester som gäller, men Johan hoppas att han snart ska ha en ny klubb klar. Fram till dess tränar han på egen hand.

– Jag är i Sverige nu och det lutar väl mer åt att jag stannar här. Min agent jobbar för fullt och det finns en del intresse från olika håll, säger Johan, som ändå inte vill stänga dörren för mer spel utomlands.

– Intresset kommer både här ifrån Sverige och från en utländsk klubb, berättar han.

Inget Landskrona

Persson lämnade Landskrona Bois efter tre säsonger, men någon comeback i Henke Larssons lag blir det inte.

– Nej, det kan jag säga att det inte blir. Annars vill jag inte kommentera något om vilka klubbar det kan bli. Vi får vänta och se och när det känns rätt så tar jag ett beslut. Vi ska trivas socialt och hela den biten också, säger Johan.

Kontraktet med Esbjerg går ut i juni, men han kan inte bli spelklar hos en svensk klubb förrän transferfönstret öppnar den 1 augusti.

– Men jag hoppas att det blir klart så snabbt som möjligt så man kan börja träna riktigt och så, säger Johan.

INTERNAL INTERNAL
Robin Nilsson, Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.